10 tips voor luxe backpackers

Backpacken is al jaren populair. En al klinkt het heel aantrekkelijk om rond te reizen met niets anders dan de spullen in je rugzak en zo verschillende delen van de wereld te ontdekken, velen haken af door de soberheid die backpacken met zich meebrengt. Maar het kan ook anders! Steeds meer mensen kiezen voor een luxere variant van backpacken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een overnachting in een luxe villa Ardennen of een vakantiehuis aan zee? Met deze tips moet het lukken!

1. Bepaal wat luxe is

Allereerst is het handig om voor jezelf te bepalen wat je precies onder luxe verstaat. Wil je een mooi uitzicht, eten in restaurants of ga je nog verder en zoek je locaties met zwembad en sauna?

2. Spaar van tevoren

Wanneer je weet wat jouw luxe is, kun je je budget bepalen. Het laatste wil is tijdens je vakantie werken, dus spaar van tevoren voor jouw reis.

3. Denk als een flashpacker

Een flashpacker is een backpacker, maar met net iets meer luxe. Vaak wordt de backpack ingeruild voor een rolkoffer, wordt er gekozen voor luxere slaapplekken en de smartphone, camera en laptop reizen ook gewoon mee.

4. Reis luxer

Backpackers staan erom bekend om low budget te reizen. Zie jij het niet zitten om je koffer mee te sleuren in volle bussen en treinen? Kies dan voor het vliegtuig of huur een auto.

5. Lees je in

Google is je beste vriend. En aangezien jouw smartphone gewoon mee gaat op reis kun je je overal en altijd inlezen over de voordeligste luxe overnachtingen en restaurant.

6. Bespaar op andere dingen

Hoef je niet zo nodig in restaurants te eten? Gebruik je budget dan voor een luxe vakantiehuis waar je zelf kunt koken. Liever wel elke avond uit eten? Kies ervoor om goedkoper te reizen.

7. Verken de wereld in delen

Je hoeft niet meteen een paar maanden vrij te nemen, je kunt jouw backpack avontuur ook in delen doen. Tussendoor kun je werken en sparen voor de volgende keer.

8. Boek last minute

Boek je luxe vakantiehuis of andere slaapplek last minute om geld te besparen.

9. Reis samen

Heb je een vriend of vriendin die het ook wel ziet zitten om wat luxer te backpacken? Ga samen op reis en deel de kosten.

10. Geniet

Het belangrijkste van alles: geniet! Dit is immers de grootste luxe die je je kunt wensen.

RELEVANTE ARTIKELEN

Meest populair

Hoe bepaal je de perfecte plek voor de tv

Hoewel steeds minder mensen thuisblijven voor hun favoriete tv-programma, maar hun films en series eerder kijken via streamingdiensten als Canal+, neemt de tv nog...

3 aandachtspunten bij het kopen van een nieuw parfum

Een nieuw luchtje kopen kan best lastig zijn. Het aanbod is niet alleen heel groot, maar het is ook nog eens ontzettend persoonlijk. Wat...

Moederschap in combinatie met kinderopvang: een balans vinden tussen werk en gezin

Het moederschap is een prachtige en veeleisende rol die vrouwen over de hele wereld op zich nemen. Het opvoeden van kinderen vergt tijd, energie...