3 aandachtspunten bij het kopen van een nieuw parfum

Een nieuw luchtje kopen kan best lastig zijn. Het aanbod is niet alleen heel groot, maar het is ook nog eens ontzettend persoonlijk. Wat bij de een lekker ruikt, zal bij de ander juist weer tegenvallen. Daarom is het heel belangrijk om altijd zelf op zoek te gaan naar een nieuw parfum en je keuze niet te laten afhangen van de mening van anderen. Maar waar moet je op letten voordat je het perfecte parfum kunt kiezen? Hieronder zetten we drie belangrijke aandachtspunten op een rij.

Ontdek verschillende geuren

De beste manier om het perfecte luchtje te vinden, is door simpelweg verschillende soorten uit te proberen. Het is niet voor niets dat je in parfumeries verschillende testrips kunt gebruiken om luchtjes te proberen. Wees je er wel van bewust dat je door het spuiten van heel veel verschillende luchtjes in één keer ‘geurenblind’ kunt worden. Je neus kan dan niet meer goed de verschillende geuren onderscheiden. Daarom is het zaak om dit ook niet te vaak of te lang te doen. Probeer af en toe een sample uit of vraag om een testertje, zodat je dit op je gemak thuis kunt doen.

Bestel je liever online en wil je er zeker van zijn dat populaire luchtjes zoals Acqua di Gio, La Vie est Belle of Chanel nr. 5 wel iets voor jou zijn? Maar wil je deze online bestellen? Dan is het vaak ook mogelijk om voor een klein bedrag testers thuis te laten bezorgen. Zo kun je ze thuis eenvoudig uitproberen, alvorens je een grotere flacon bestelt. Het is bovendien slim om het luchtje op je huid uit te proberen. De geur kan namelijk veranderen nadat deze in aanraking is gekomen met jouw lichaamsgeur. Dat zorgt er dan ook voor dat een luchtje bijvoorbeeld lekkerder ruikt bij een vriendin dan bij jou.

Blijf trouw aan je eigen parfum

Met zoveel lekkere parfums is het misschien heel verleidelijk om diverse luchtjes aan te schaffen. Zo heb je lekker veel keus en kun je voor elke gelegenheid een passend luchtje dragen. Wees je er echter van bewust dat geuren voor een groot deel herinneringen oproepen bij mensen. Misschien herken je dit zelf wel. Als je bijvoorbeeld een specifiek luchtje op straat ruikt en deze je herinnert aan wat je grootmoeder vroeger droeg of je partner. Dat kan direct hele warme gevoelens oproepen. Hoe mooi is het dan als je dit gevoel ook bij anderen kunt creëren? Blijf daarom trouw aan één parfum en draag deze dagelijks. Zo kunnen mensen jou hieraan herkennen.

Let vooral op de inhoud

Er zijn nog altijd veel vrouwen die overstag gaan voor een bepaalde geur omdat dit nou eenmaal een enorme eyecatcher is voor in de slaapkamer. De ene flacon is nog uitbundiger dan de ander. Hoewel het oog ook wat wil, betekent dit natuurlijk niet dat de uitstraling belangrijker is dan de inhoud. Integendeel juist. Het gaat uiteindelijk om de geur. Op de verpakking letten mag, maar wel tot een zekere hoogte.

RELEVANTE ARTIKELEN

Meest populair

Kies de perfecte shampoo voor jouw haartype

Haarverzorging is een van die dagelijkse rituelen die we allemaal in ons leven hebben. Of je nu een bad hair day hebt of gewoon...

Hoe bepaal je de perfecte plek voor de tv

Hoewel steeds minder mensen thuisblijven voor hun favoriete tv-programma, maar hun films en series eerder kijken via streamingdiensten als Canal+, neemt de tv nog...

3 aandachtspunten bij het kopen van een nieuw parfum

Een nieuw luchtje kopen kan best lastig zijn. Het aanbod is niet alleen heel groot, maar het is ook nog eens ontzettend persoonlijk. Wat...