Acrylnagels of gelnagels: de voor- en nadelen!

Je nagels bijhouden kan een hoop werk zijn. Wanneer je er niet teveel tijd aan kwijt wil zijn, kun je kiezen voor acrylnagels of gelnagels. De één zweert hierbij, de ander vindt het helemaal niks. Zit je toch te twijfelen en weet je niet zo goed wat je moet kiezen of weet je er nog niet zoveel van af? Hieronder zijn de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet.

Voordelen gelnagels

Ten eerste zorgen gelnagels ervoor dat je handen er heel verzorgd uitzien. Doordat een professional je nagels doet, ziet het er altijd mooi uit en heb jij dus ook mooie handen. Gellak oogt heel natuurlijk waardoor het niet opvalt dat je neppe nagels hebt en ze zijn ook nog eens mooi glanzend. Ze breken ook minder snel doordat ze buigzaam en flexibel zijn. De mogelijkheden qua kleuren en motiefjes zijn eindeloos.

Nadelen gelnagels

Gelnagels zijn niet zo hard als acrylnagels waardoor ze minder tegen een stootje kunnen. Ook kost het natuurlijk meer geld dan wanneer je zelf een nagellakje op doet en vaak ook iets meer dan acrylnagels. Je moet wel wat geduld hebben, want het wordt in meerdere lagen aangebracht. Je kunt gelnagels niet zomaar eraf halen, maar ze moeten eraf gevijld worden.

Voordelen acrylnagels

Acrylnagels zijn ontzettend stevig waardoor ze niet snel afbreken. Dit zorgt ervoor dat je ze lange tijd kunt dragen en je dus niet vaak nieuwe hoeft te laten zetten. Ze zijn vrij gemakkelijk te verwijderen omdat ze moeten worden losgeweekt. De opties bij acrylnagels zijn eindeloos. Je kunt lange of korte nagels laten zetten, met een puntige vorm of natuurlijke ronde nagels.

Nadelen acrylnagels

Soms kunnen acrylnagels erg dik zijn en wanneer ze afbreken doet dit erg pijn. Ook zorgt dit ervoor dat het er nep uit kan zien. Wanneer de nagels gezet worden, hangt er een chemisch geurtje in de lucht wat niet erg prettig is. Bovendien tast het je nagels aan waardoor je steeds nieuwe acrylnagels moet laten zetten en dit kost veel geld. Acrylnagels hebben ook weinig glans, waardoor je ze ook nog moet lakken.

RELEVANTE ARTIKELEN

Meest populair

Kies de perfecte shampoo voor jouw haartype

Haarverzorging is een van die dagelijkse rituelen die we allemaal in ons leven hebben. Of je nu een bad hair day hebt of gewoon...

Hoe bepaal je de perfecte plek voor de tv

Hoewel steeds minder mensen thuisblijven voor hun favoriete tv-programma, maar hun films en series eerder kijken via streamingdiensten als Canal+, neemt de tv nog...

3 aandachtspunten bij het kopen van een nieuw parfum

Een nieuw luchtje kopen kan best lastig zijn. Het aanbod is niet alleen heel groot, maar het is ook nog eens ontzettend persoonlijk. Wat...