Alles wat je moet weten over fillers

In de wereld van esthetische behandelingen zijn fillers de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun uiterlijk te verbeteren door middel van fillers. Maar wat zijn fillers precies en waar moet je op letten als je overweegt om ze te gebruiken? In dit artikel geven we je alle informatie die je nodig hebt over fillers.

Wat zijn fillers?

Fillers zijn injecteerbare stoffen die worden gebruikt om volume toe te voegen aan bepaalde delen van het gezicht of andere delen van het lichaam. Ze worden voornamelijk gebruikt om rimpels en plooien op te vullen, maar kunnen ook worden gebruikt om de lippen voller te maken of om de contouren van het gezicht te verbeteren.

Er zijn verschillende soorten fillers op de markt, maar de meest gebruikte zijn hyaluronzuur fillers. Hyaluronzuur is een natuurlijk voorkomende stof in ons lichaam die zorgt voor hydratatie en volume. Door hyaluronzuur als filler te gebruiken, kan het volume in bepaalde delen van het gezicht worden hersteld en kunnen rimpels en plooien worden verminderd.

Hoe worden fillers toegepast?

Fillers worden meestal toegepast door een cosmetisch arts of een dermatoloog. De behandeling duurt meestal niet langer dan 30 minuten en wordt uitgevoerd met behulp van een dunne naald. Voorafgaand aan de behandeling wordt de huid gereinigd en mogelijk verdoofd met een verdovende crème om eventuele pijn te minimaliseren.

Tijdens de behandeling wordt de filler geïnjecteerd op de gewenste plaatsen, zoals de rimpels rond de mond, de neus-lippenplooien of de lippen. De arts zal de filler zorgvuldig inbrengen en ervoor zorgen dat het resultaat er natuurlijk uitziet. Na de behandeling kan de huid enigszins rood en gezwollen zijn, maar dit verdwijnt meestal binnen enkele dagen.

Tip: Zoekend naar een lokale kliniek? Kom je uit Maastricht, zoek dan naar Fillers Maastricht. Zo vind je snel de opties bij jou in de buurt en kan je kiezen voor de kliniek die het beste past bij jouw behoeften.

Hoe lang houden fillers?

De duurzaamheid van fillers varieert afhankelijk van het type filler dat wordt gebruikt en de specifieke plaats waar het wordt geïnjecteerd. Over het algemeen houden hyaluronzuur fillers ongeveer 6 tot 12 maanden, maar sommige fillers kunnen tot 2 jaar meegaan.

Het effect van fillers kan na verloop van tijd vervagen, omdat het lichaam de filler geleidelijk afbreekt. Om het gewenste resultaat te behouden, kan het nodig zijn om de behandeling regelmatig te herhalen.

Risico’s en bijwerkingen

Hoewel fillers over het algemeen veilig zijn, zijn er enkele risico’s en bijwerkingen waar je rekening mee moet houden. Mogelijke bijwerkingen zijn onder andere roodheid, zwelling, blauwe plekken en gevoeligheid op de injectieplaats. Deze bijwerkingen zijn meestal mild en verdwijnen vanzelf binnen enkele dagen.

Er is ook een klein risico op complicaties, zoals infectie, allergische reacties of het verschuiven van de filler. Het is daarom belangrijk om een ervaren en gekwalificeerde arts te raadplegen voordat je een filler-behandeling ondergaat.

RELEVANTE ARTIKELEN

Meest populair

Kies de perfecte shampoo voor jouw haartype

Haarverzorging is een van die dagelijkse rituelen die we allemaal in ons leven hebben. Of je nu een bad hair day hebt of gewoon...

Hoe bepaal je de perfecte plek voor de tv

Hoewel steeds minder mensen thuisblijven voor hun favoriete tv-programma, maar hun films en series eerder kijken via streamingdiensten als Canal+, neemt de tv nog...

3 aandachtspunten bij het kopen van een nieuw parfum

Een nieuw luchtje kopen kan best lastig zijn. Het aanbod is niet alleen heel groot, maar het is ook nog eens ontzettend persoonlijk. Wat...