Altijd buiten met een tuinkamer

We zitten maar wat graag buiten. Maar het Nederlandse weer laat dat niet altijd toe. En dat terwijl het met de temperatuur op een regenachtige dag vaak wel meevalt. Met een overdekte buitenkamer kun je ook buiten zitten als het minder goed weer is. Maar hoe richt je zo’n tuinkamer een beetje gezellig in?

Lekker zitten

Een must in een tuinkamer is een comfortabele bank. Zo een waar je in ploft en met je vrienden op nestelt op een lome vrijdagavond met een heerlijk drankje in je hand. Maar ook een bank waar je in kunt duiken om een goed boek te lezen. Afhankelijk van hoe dicht de buitenkamer is, is het handig om waterbestendige kussens op de bank neer te leggen.

Privacy

Ook in je tuinkamer wil je de nodige privacy. Zo kun je bijvoorbeeld overwegen om de tuinkamer te voorzien van raambekleding. Dat hoeft geen dure aangelegenheid te zijn, ook betaalbare gordijnen of de goedkopere lamellensoorten volstaan prima. Als ze er maar voor zorgen dat je je helemaal af kunt sluiten.

Buitenkeuken

Heb je een diepe tuin en is de koelkast voor je gevoel mijlenver? Overweeg dan een kleine koelkast in de tuinkamer te zetten. Sommige tuinkamers zijn voorzien van een complete keuken. Heb je die ruimte, gun jezelf dan het gemak van alles bij de hand hebben. En in dat geval: ook een eettafel met een paar goede stoelen zijn in een ‘keuken’ onmisbaar.

Alles voor de sfeer

Ook gezellige aankleding doet het goed in de buitenkamer. Kussentjes, kaarsjes, plantenbakken, lampjes, plantenbakken mét verlichting erin… je kunt het zo gek niet bedenken. Als het maar zorgt voor gezelligheid. Het mooist is het als je alles in dezelfde stijl houdt. Zo creëer je niet alleen een goede plek voor jezelf, je kunt er ook nog eens mee voor de dag komen.

RELEVANTE ARTIKELEN

Meest populair

Komt incontinentie veel voor bij vrouwen?

Incontinentie, oftewel ongewild urineverlies, is een veelvoorkomend issue bij vrouwen en kan flink invloed hebben op hun levensgenot. Laten we eens kijken wat incontinentie...

Alles wat je moet weten over fillers

In de wereld van esthetische behandelingen zijn fillers de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun uiterlijk te verbeteren...

Mismatched sokken: dé sokkentrend van dit moment

Individualisme is de manier van leven van tegenwoordig. Originaliteit is daarvoor van groot belang. Dat kan je op allerlei manieren laten terugkomen. Bijvoorbeeld in...