Badkamerspiegels creëren optisch meer ruimte

Naast dat elke vorm en afmeting een eigen karakter heeft, zorgt de vorm en maat van de badkamerspiegel ook voor een andere sfeer in de badkamer. Het zijn echte sfeermakers in de badkamer, maar creëren in één klap ook optisch meer ruimte. En dan hebben we het natuurlijk nog niet gehad over de praktische voordelen, want hoe kun je de dag beginnen zonder even in de spiegel gekeken te hebben?

Vierkante- en rechthoekige spiegels

Laten we beginnen met een klassieker onder de spiegelvormen: vierkant en rechthoekig. Deze spiegels hebben een modern en strak uiterlijk, en komen ook het best tot hun recht in een moderne badkamer. Ook voor een luxe uitstraling is deze vorm een goede keuze. Deze spiegels benadrukken rechte lijnen en een minimalistisch design.

Of toch een spiegel met organische vorm?

Wil je liever een elegantere uitstraling voor je badkamer? Dan is een ronde of ovale spiegel wellicht iets voor jou! En omdat een ronde spiegel van zichzelf al een elegante uitstraling heeft, past deze spiegel perfect in een landelijke of klassieke badkamer. De ronde vormen benadrukken de zachte uitstraling van je badkamer!

Naast de vorm van de spiegel, kun je ook kiezen voor een spiegel zonder omlijsting of een spiegel met omlijsting. Het voordeel van een omlijsting is dat je kunt kiezen voor een kleur die past bij jouw badkamer. Heb je bijvoorbeeld zwarte kranen, dan past een spiegel met zwarte lijst daar uitstekend bij.

Een spiegel met wat extra’s

Wil je nou van jouw spiegel een echte blikvanger maken? Kies dan voor een spiegel mét spiegelverlichting. Het ziet er niet alleen chique uit, maar het is ook heel erg handig. Als je kiest voor verlichting aan de achterkant, worden de mooie tegels mooi verlicht en het benadrukt ook de vorm van de spiegel. Dit geldt zowel voor een vierkant, als voor een ronde spiegel. Bij de vierkante spiegel accentueert het juist de strakke lijnen, en bij een ronde spiegel accentueert het de ronde vorm. De spiegelverlichting kan vaak op de spiegel zelf aangezet worden door middel van een fysieke knop op de rand of een touch knop op de spiegel zelf.

RELEVANTE ARTIKELEN

Meest populair

Bescherm je huid in stijl: welke zonnebrand kiezen voor de zomer?

De zomer is de tijd om van de zon te genieten, maar het is ook belangrijk om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen....

Wat zijn de trends in 2023 voor jouw huis? Ontdek de nieuwste interieurtrends

Met het nieuwe jaar in zicht is het tijd om te kijken naar de interieurtrends die het komende jaar zullen domineren. Hieronder vind je...

Welke producten voor haarverzorging zijn er allemaal?

Je haar is een belangrijk onderdeel van je uiterlijk en het is dus logisch dat je het zo goed mogelijk wilt verzorgen. Het is...