De beste manier om het glas van de douche schoon te maken

Het is een goede gewoonte om het glas van jouw douchedeur, douchewand of douchecabine na elk gebruik schoon te maken. Met regelmatige reiniging kan het gemakkelijker zijn om het glas er jarenlang sprankelend schoon uit te laten zien.

Als je echter niet regelmatig schoonmaakt en de doucheglas slechts één keer per week een snelle reiniging geeft, is de kans groter dat het troebel en dof wordt. Waarschijnlijk het laatste wat je wilt!

Een bepaald moment in ons leven hebben we allemaal gedacht, ik zal het later schoonmaken, maar de realiteit is dat later nooit komt, en een maand later, hoe hard je ook probeert, je krijgt je glas er niet schoon en glanzend uit . Nu vraag je je misschien af, wat als ik het glas elke dag snel had schoongeveegd?

Dagelijkse doucheglasreiniging

Gebruik voor elke dag het reinigen van doucheglas een douchewisser, omdat dit kan helpen om eventuele waterresten te verwijderen en op zijn beurt kalkaanslag kan voorkomen. Een opeenhoping van kalk kan een onhygiënisch en vies uitziend oppervlak veroorzaken, waardoor het schoonmaken van jouw glas veel moeilijker wordt.

Als je geen douchewisser hebt, kan een zachte doek het werk net zo goed doen. Veeg eenvoudig jouw doucheglas af, verwijder overtollig water en wrijf iets harder op met water gemarkeerde gebieden.

Waarom moet je je doucheglas regelmatig schoonmaken?

Door jouw doucheglas regelmatig te reinigen, blijft het er niet alleen langer als nieuw uit, maar voorkom je ook kalkaanslag en bacteriën.

Kalkaanslag kan vervelend zijn en als je geen preventieve behandelingen gebruikt, wordt het waarschijnlijk moeilijker om op afstand te blijven

Hoe maak je doucheglas schoon met natuurlijke producten

Hoewel je azijn misschien ziet als iets om toe te voegen aan jouw salade, is het ook perfect om schoon te maken. Meng eenvoudig een deel witte azijn met een deel heet water, breng de oplossing aan op jouw doucheglas en veeg schoon met een zachte doek. Als jouw doucheglas echter hardnekkiger vlekken vertoont, moet je de oplossing wat langer laten inwerken en een paar keer opnieuw aanbrengen, zodat je nog steeds het glanzende doucheglas krijgt die jij wilt.

Als je op zoek bent naar iets dat niet alleen je glas reinigt, maar ook een frisse geur achterlaat, voeg dan een deel citroensap toe aan het bovenstaande mengsel. Zo ziet je glas er niet alleen als nieuw uit, maar als je van de geur van citroen houdt, heb je ook baat bij een heerlijke frisse geur in je badkamer.

Is er echt iets dat zuiveringszout niet kan doen? Nou, het stelt zeker niet teleur wanneer het wordt gebruikt om doucheglas schoon te maken. Om je doucheglas te laten schitteren, meng je gewoon een paar eetlepels zuiveringszout met wat warm water, net genoeg om een ​​pasta te maken. Verdeel de pasta over je douchescherm, met bijzondere aandacht voor de plekken met de meeste vlekken, laat het ongeveer 10 minuten intrekken en veeg het vervolgens schoon met een vochtige doek.

RELEVANTE ARTIKELEN

Meest populair

Edamame: een verrukkelijk en gezond boontje

Misschien heb je er wel eens van gehoord; misschien ook niet. Maar het is niet te betwisten dat edamame een heerlijke boon is die...

Redenen om te kiezen voor een zwembad in de tuin

Een zwembad in de tuin is natuurlijk een heerlijke luxe, maar is het voor jou wel een goede keuze? Naast de vele voordelen kleven...

Je nagels lakken was nog nooit zo makkelijk!

Nagellak is een van de make up soorten die het meest gedragen wordt. Dat is ook niet bepaald gek: met het enorme aanbod van...