Beste mascara voor gevoelige ogen

De meeste vrouwen vinden het prettig om mascara te gebruiken om zo de wimpers te accentueren door ze te liften, een kleur te geven en mooier te maken. De één kan goed tegen het gebruik van mascara terwijl de ander direct last krijgt van brandende, rode of tranende ogen. Dit komt omdat bepaalde mensen gevoelige ogen hebben, waardoor je goed op bepaalde zaken moet letten als je mascara gaat kopen.

Lees verder hieronder om meer te weten over het gebruik van mascara voor gevoelige ogen en de beste mascara’s voor gevoelige ogen.

Mascara gebruiken bij gevoelige ogen

Niet elke vrouw kan goed tegen het gebruik van mascara. Bepaalde mensen gaan direct na het aanbrengen van mascara tranen, krijgen rode ogen of de ogen gaan verschrikkelijk prikkelen. Hierdoor is je make-up natuurlijk meteen verpest, wat irritaties op kan wekken. Dit is voornamelijk het geval als dit elke keer gebeurt omdat je last hebt van gevoelige ogen. Zaken die een invloed hebben op de gevoeligheid van je ogen zijn bijvoorbeeld luchtvervuiling, contactlenzen, het werken achter een computer, hooikoorts of de airconditioning.

Top 5 mascara’s voor gevoelige ogen

Ben je benieuwd welke mascara de beste zijn voor gevoelige ogen? Er zijn namelijk verschillende mascara’s te koop die allemaal ideaal zijn voor mensen die gevoelige ogen hebben maar toch hun wimpers een extra touch willen geven. Hieronder onze top 5 van de beste mascara’s die we momenteel kennen voor gevoelige ogen:

 1. Clinique Lash Power Waterproof Mascara€18,99 op Bol.com
 2. La Roche-Posay Toleriane Mascara Extension€19,35 op Bol.com
 3. Chantecaille Faux Cils Longest Lash Mascara – €59,95
 4. Rimmel Lash Accelerator Mascara€9,90 op Bol.com
 5. No7 Stay Perfect Mascara€18,89 op Bol.com

Heb je gevoelige ogen maar wens je je wimpers te verfraaien door het gebruiken van mascara? Gebruik dan het liefst mascara die speciaal ontwikkeld is voor gevoelige ogen om te voorkomen dat je ogen geïrriteerd raken.

Bepaalde ingrediënten vermijden

Ga je binnenkort nieuwe mascara kopen, check dan goed wat de samenstelling is van het product om zo bepaalde ingrediënten te vermijden. Houd rekening dat de meeste ingrediënten in mascara’s die ontwikkeld zijn voor het creëren van extra lengte van de wimpers een negatief effect hebben als je gevoelige ogen hebt. Vermijd ingrediënten als aluminiumpoeder, retinylacetaat, propyleenglycol en kleuradditieven aangezien je al gauw rode en tranende ogen gaat krijgen. Daarnaast kunnen je ogen flink gaan branden als deze ingrediënten direct in het oog van een gevoelig persoon komen.

6 tips mascara gebruiken als je ogen gevoelig zijn

Hieronder tref je 6 praktische tips die je goed onderweg kunnen helpen als je op zoek bent naar mascara speciaal voor je gevoelige ogen:

 1. Gebruik eerst een primer voor je wimpers ter bescherming.
 2. Check altijd eerst de samenstelling van de mascara op de verpakking, zeker als je felgekleurde mascara koopt.
 3. Vermijd waterproof mascara aangezien de samenstelling anders is en waterproof mascara lastig te verwijderen is.
 4. Maak gebruik van een milde mascara remover op waterbasis.
 5. Gebruik een mascara die special ontwikkeld is voor gevoelige ogen.
 6. Vervang je mascara elke 3 maanden.

RELEVANTE ARTIKELEN

Meest populair

Kies de perfecte shampoo voor jouw haartype

Haarverzorging is een van die dagelijkse rituelen die we allemaal in ons leven hebben. Of je nu een bad hair day hebt of gewoon...

Hoe bepaal je de perfecte plek voor de tv

Hoewel steeds minder mensen thuisblijven voor hun favoriete tv-programma, maar hun films en series eerder kijken via streamingdiensten als Canal+, neemt de tv nog...

3 aandachtspunten bij het kopen van een nieuw parfum

Een nieuw luchtje kopen kan best lastig zijn. Het aanbod is niet alleen heel groot, maar het is ook nog eens ontzettend persoonlijk. Wat...