De mooiste bloemen en planten voor jouw tuin!

De zomer staat weer voor de deur. Dit betekent dat de tuin weer in volle glorie zal gaan staan. Alle bloemen en planten gaan weer in volle bloei staan, waardoor de hele tuin weer kleurrijk wordt. Uiteraard wil je dat de tuin er zo mooi mogelijk uit ziet. Dit kun je bewerkstelligen door een goed onderhoud te plegen en nieuwe bloemen en planten te plaatsen. Kies bijvoorbeeld voor een mooie Toscaanse Jasmijn voor de tuin. Deze plant zorgt voor zeer lekkere geuren in de tuin en heeft een prachtige, volle bloeiwijze. In dit blog bericht willen we je meer vertellen over verschillende bloemen en planten om jouw tuin compleet te maken!

Leuke struiken plaatsen in je tuin

Leuke struiken, zoals de Rhododendron, passen in vrijwel alle tuinen. Dat is niet zo gek, aangezien deze struik in meer dan 1000 soorten komt. Deze hebben allemaal verschillende kleuren en groottes. Door de Rhododendron aan te schaffen met een goed wortelsysteem, bloeit hij direct goed in de tuin. Deze struik houd van een zuurdere grond. Ben je niet zo zeker of je deze grond ook kan bieden aan deze struik? Dan kun je ervoor kiezen om tuinturf toe te voegen. Hiermee verlaag je de zuurgraad en kun je het gemakkelijker aangenaam maken voor de struik. Je kunt de struik erg leuk rondom een boom plaatsen, om geen lelijke grond te zien!

Mooie bloembakken toevoegen aan tuin

Heb je een groot terras in de tuin? Dan heb je zeer waarschijnlijk veel stenen liggen. Naast dat dit natuurlijk sonde is voor het groen in de tuin, kun je er wel wat mee. Je kunt er namelijk voor kiezen om mooie bloembakken te maken en deze goed te vullen. Door bijvoorbeeld een houten bloembak te maken die op wieltjes staat, kun je het terras erg leuk voorzien van mooie bloemen. Kies bijvoorbeeld voor mooie rozen of tulpen in de bloembak. Als deze in bloei staan, verrijkt het je hele terras.

Plaats een mooie boom in de tuin

Het wordt niet vaak gedaan, maar het kan zeker erg leuk zijn om een hele boom in je tuin te plaatsen. Dit geeft namelijk een zeer leuke toevoeging aan je tuin. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een appelboom. In het klimaat in Nederland kan deze boom daadwerkelijk zijn vruchten afwerpen. Hierdoor kun je als hij rijp is ook daadwerkelijk genieten van appels uit je eigen appelboom! Zorg er wel voor dat de boom genoeg ruimte heeft om te groeien. Daarnaast moet hij ook de juiste verzorging krijgen die hij verdient.

Vergeet niet de onderste planten

Heb je mooie, nieuwe planten en bloemen uitgezocht voor je tuin? Dan kun je deze direct gaan planten. Hier blijft het echter niet bij. Met het planten van nieuwe bloemen, krijg je ook te maken met gaten. Deze kun je echter erg goed opvullen met bodembedekkers. Dit zijn korte, mosachtige planten die ervoor zorgen dat de zandgrond niet te zien gaat zijn. Vervolgens zal je tuin er perfect uit komen te zien!

RELEVANTE ARTIKELEN

Meest populair

Volledig hersteld met een les Yoga Nidra

Deze vorm van yoga is een diepe, heldere practice, die je terugvoert naar het begin van wie je eigenlijk bent en je laat zien...

Spannend! Uit de kast komen naar vriendinnen

Je bent er van overtuigd, je hebt een voorkeur voor hetzelfde geslacht. De progress vlag prijkt al aan jouw muur, Maar nu? Hoe kom...

Tips voor een heerlijke vrouwenavond

Wat is er nou leuker dan samenkomen met alleen je vriendinnen? Je hoeft niet eens de deur uit om er een fijne vrouwenavond van...