De voordelen en nadelen van maaltijdvervangers

Dat maaltijdvervangers vandaag de dag nog altijd ontzettend populair zijn dat moge duidelijk zijn. Niet alleen hebben ze ontzettend veel voordelen, maar kleven er ook enkele nadelen aan het gebruik van deze vervanger. Vooral gezien het feit een maaltijdvervanger doorgaans een shake betreft. De shakes zijn gemaakt om je snel een langdurig verzadigd gevoel te geven en bevatten weinig calorieën. Je kunt je dus wel voorstellen wat het effect is van deze shakes. Op het moment dat jij namelijk structureel te weinig calorieën binnenkrijgt, dan zal je hier op termijn gewicht door verliezen. Maar is het wel verstandig om maaltijdvervangers te gebruiken? In dit artikel vertellen we je de voor en nadelen van het gebruik ervan. Doe er dus je voordeel mee!

Je valt snel af

Het grootste voordeel is dat je natuurlijk door maaltijdvervangers snel afvalt. Dit komt doordat je inname dusdanig lager ligt, dan wat je normaalgesproken zou moeten binnenkrijgen dat het ook logisch is dat je snel gewicht verliest. Daarnaast vullen deze shakes vaak dusdanig goed, dat je de komende tijd ook geen trek meer hebt.

Snel klaar

Het maken van een shake is natuurlijk een stuk sneller dan wanneer je een hele maaltijd moet maken. Vaak maak je een shake op basis van water en is het alleen een schepje poeder en even ‘shaken’. Zo heb je vaak binnen een paar minuten je ‘maaltijd’ klaar en kun je daarna weer verder met waar je mee bezig was.

Niet heel erg duurzaam voor je lichaam

Wanneer je snel een paar kilo kwijt wilt voor een feestje, is het gebruik van deze shakes natuurlijk ideaal. Binnen een week ben je vaak al snel tussen de 3 en 5 kilo kwijt, maar heel duurzaam is het natuurlijk niet. Het nadeel is namelijk, wanneer je stopt met deze shakes, je vaak ook snel weer in gewicht aankomt. Uiteraard zijn er ontzettend veel voorbeelden waarbij het wel goed gaat, maar dan zul je wel ook na deze periode van shakes je levensstijl moeten aanpassen.

Weinig variatie

Het grootste probleem bij veel mensen die willen afvallen, is dat ze een stukje variatie missen. Vooral wanneer je alleen maar shakes neemt, is de variatie natuurlijk ver te zoeken. Het enige verschil wat je hebt, is het verschil in smaak. Voor de rest ‘eet’ je natuurlijk de hele dag hetzelfde. Dus een keer is het absoluut geen probleem, maar wanneer je voornemens bent het langer te doen, zorg er dan wel voor dat je de nodige afwisseling hebt.

RELEVANTE ARTIKELEN

Meest populair

Kies de perfecte shampoo voor jouw haartype

Haarverzorging is een van die dagelijkse rituelen die we allemaal in ons leven hebben. Of je nu een bad hair day hebt of gewoon...

Hoe bepaal je de perfecte plek voor de tv

Hoewel steeds minder mensen thuisblijven voor hun favoriete tv-programma, maar hun films en series eerder kijken via streamingdiensten als Canal+, neemt de tv nog...

3 aandachtspunten bij het kopen van een nieuw parfum

Een nieuw luchtje kopen kan best lastig zijn. Het aanbod is niet alleen heel groot, maar het is ook nog eens ontzettend persoonlijk. Wat...