Deze 5 planten zijn veilig voor jouw kat of hond

Vaak vormt een huisdier een zeer belangrijk onderdeel van een gezin. Vaak betreft het vooral katten en honden die mensen zeer dierbaar zijn. Uiteraard wil je niet dat jouw huisdier ziek wordt van het eten van een giftige plant en je daardoor snel een ritje naar de dierenarts moet maken of dat je huisdier in het ergste geval zelfs overlijdt na het eten van een giftige plant.

Hieronder 5 planten die veilig zijn voor jouw kat of hond. En heb je geen groene vingers en wil je geen risico lopen met huisdieren, kies dan gewoon voor kunstplanten. Bespaart je ook nog eens tijd op water geven en verzorging.

1. Bananenplant

Deze bananenplant is in veel huishoudens vandaag de dag te vinden! Deze plant heeft een stoer uiterlijk en met zijn grote groene bladeren vormt een bananenplant altijd een ware eyecatcher in huis. Deze plantensoort bevat geen giftige stoffen en is uitermate geschikt om neer te zetten in een huis met een kat of hond.

2. Varen

Een varen wordt veel in huis gezet door mensen met luchtwegproblemen of mensen die het belangrijk vinden om frisse, zuivere lucht in huis te hebben. Een varen zorgt niet alleen voor het zuiveren van de lucht in je huis, maar is ook nog eens een plant die prima past tussen de huisdieren.

3. Pannenkoekplant

Ook de pannenkoekplant is enorm populair en dat komt niet alleen door de grappige naam. Met het groene, weelderige uiterlijk van deze plant, vormt deze pannenkoekplant ook nog eens daadwerkelijk een aanvulling op je interieur. En uiteraard is ook deze pannenkoek veilig, al is deze plant niet zo lekker ‘om op te vreten’.

4. Palm

De meeste mensen denken bij het zien van palmen met weemoed terug aan vakanties of roepen hiermee direct weer een vakantiegevoel op, omdat deze plant uitstekend kan groeien in een tropisch en Mediterraans klimaat. Ook in Nederland wordt deze plant echter al jaren veel neergezet in huiskamers en tuinen. Behalve de Cycas palm, zijn alle palmen veilig neer te zetten in een huis waar ook huisdieren zoals katten en honden rondlopen.

5. Calathea

De Calathea plant is een plant die vaak groen/paars gekleurde bladeren heeft, waardoor deze plant in vele Nederlandse huishoudens erg geliefd is en veel te vinden is. Deze plant kent een eenvoudige verzorging en is uitermate diervriendelijk te noemen, waardoor dus ook veel huisdierenliefhebbers in het bezit zijn van één of meerdere Calathea’s in huis.

Kies met kunstplanten voor zekerheid

Wil jij zeker weten dat planten in huis niet giftig voor jouw hond of kat zijn? Dan bieden kunstplanten zekerheid. Door te kiezen voor kunstplanten weet je zeker dat jouw huisdier geen gif binnen zal krijgen. Tevens scheelt het je ook nog eens ontzettend veel onderhoud én gaan jouw nieuwe planten ontzettend lang mee. Op de site van 123planten vind je een breed aanbod aan kunstplanten die je amper van het echt kan onderscheiden. Ofwel een duurzame keuze dat voor extra gemak én veiligheid zorgt.

RELEVANTE ARTIKELEN

Meest populair

Komt incontinentie veel voor bij vrouwen?

Incontinentie, oftewel ongewild urineverlies, is een veelvoorkomend issue bij vrouwen en kan flink invloed hebben op hun levensgenot. Laten we eens kijken wat incontinentie...

Alles wat je moet weten over fillers

In de wereld van esthetische behandelingen zijn fillers de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun uiterlijk te verbeteren...

Mismatched sokken: dé sokkentrend van dit moment

Individualisme is de manier van leven van tegenwoordig. Originaliteit is daarvoor van groot belang. Dat kan je op allerlei manieren laten terugkomen. Bijvoorbeeld in...