Deze 5 planten zijn veilig voor jouw kat of hond

Vaak vormt een huisdier een zeer belangrijk onderdeel van een gezin. Vaak betreft het vooral katten en honden die mensen zeer dierbaar zijn. Uiteraard wil je niet dat jouw huisdier ziek wordt van het eten van een giftige plant en je daardoor snel een ritje naar de dierenarts moet maken of dat je huisdier in het ergste geval zelfs overlijdt na het eten van een giftige plant.

Hieronder 5 planten die veilig zijn voor jouw kat of hond. En heb je geen groene vingers en wil je geen risico lopen met huisdieren, kies dan gewoon voor kunstplanten. Bespaart je ook nog eens tijd op water geven en verzorging.

1. Bananenplant

Deze bananenplant is in veel huishoudens vandaag de dag te vinden! Deze plant heeft een stoer uiterlijk en met zijn grote groene bladeren vormt een bananenplant altijd een ware eyecatcher in huis. Deze plantensoort bevat geen giftige stoffen en is uitermate geschikt om neer te zetten in een huis met een kat of hond.

2. Varen

Een varen wordt veel in huis gezet door mensen met luchtwegproblemen of mensen die het belangrijk vinden om frisse, zuivere lucht in huis te hebben. Een varen zorgt niet alleen voor het zuiveren van de lucht in je huis, maar is ook nog eens een plant die prima past tussen de huisdieren.

3. Pannenkoekplant

Ook de pannenkoekplant is enorm populair en dat komt niet alleen door de grappige naam. Met het groene, weelderige uiterlijk van deze plant, vormt deze pannenkoekplant ook nog eens daadwerkelijk een aanvulling op je interieur. En uiteraard is ook deze pannenkoek veilig, al is deze plant niet zo lekker ‘om op te vreten’.

4. Palm

De meeste mensen denken bij het zien van palmen met weemoed terug aan vakanties of roepen hiermee direct weer een vakantiegevoel op, omdat deze plant uitstekend kan groeien in een tropisch en Mediterraans klimaat. Ook in Nederland wordt deze plant echter al jaren veel neergezet in huiskamers en tuinen. Behalve de Cycas palm, zijn alle palmen veilig neer te zetten in een huis waar ook huisdieren zoals katten en honden rondlopen.

5. Calathea

De Calathea plant is een plant die vaak groen/paars gekleurde bladeren heeft, waardoor deze plant in vele Nederlandse huishoudens erg geliefd is en veel te vinden is. Deze plant kent een eenvoudige verzorging en is uitermate diervriendelijk te noemen, waardoor dus ook veel huisdierenliefhebbers in het bezit zijn van één of meerdere Calathea’s in huis.

Kies met kunstplanten voor zekerheid

Wil jij zeker weten dat planten in huis niet giftig voor jouw hond of kat zijn? Dan bieden kunstplanten zekerheid. Door te kiezen voor kunstplanten weet je zeker dat jouw huisdier geen gif binnen zal krijgen. Tevens scheelt het je ook nog eens ontzettend veel onderhoud én gaan jouw nieuwe planten ontzettend lang mee. Op de site van 123planten vind je een breed aanbod aan kunstplanten die je amper van het echt kan onderscheiden. Ofwel een duurzame keuze dat voor extra gemak én veiligheid zorgt.

RELEVANTE ARTIKELEN

Meest populair

Gordijnen: Meer dan alleen een stijlvolle raamdecoratie

Gordijnen zijn een essentieel onderdeel van elk interieur. Ze bieden privacy, helpen de kamer te isoleren en dragen bij aan de sfeer van de...

Waarom kiezen voor een terrasoverkapping?

Wil jij het gehele jaar van het buitenleven kunnen genieten, maar wel droog blijven? Overweeg dan eens om een terrasoverkapping aan huis te plaatsen....

Nieuwe koffiesmaken proberen? Zo weet je welk jij het lekkerst vindt!

Ben jij een koffieliefhebber die altijd op zoek is naar nieuwe en spannende smaken om te proberen? Zo ja, waarom ga je dan niet...