Douchen zonder zorgen over een natte badkamer

Ben je eindelijk klaar met douchen, moet de hele badkamer weer droog gemaakt worden omdat de vloer nat is geworden tijdens het douchen. Ontzettend onhandig als je op moet schieten én het is ontzettend gevaarlijk. Je glijdt namelijk zo uit als je niet oppast. Dat het vervelend is dat je badkamer nat wordt tijdens het douchen kan dus wel vastgesteld worden. Maar hoe houd je de vloer dan wel droog? In dit artikel lichten we enkele tips voor je uit.

De juiste douchewand kiezen

Een douchewand kan jouw badkamer droog houden, vaak stukken beter dan een douchegordijn. Mocht je nog een douchegordijn hebben, dan raden we aan om voor de wand te kiezen. Je kunt voor een simpele glazen wand gaan of juist de wat meer trendy varianten met zwart metaal. Het geeft de badkamer een stijlvolle look mee en tegelijkertijd zorgt het ervoor dat je niet meer iedere keer met een swiffer en handdoeken alles staat droog te deppen.

Gebruik een douche dorpel

Een douchedorpel is een goedkopere variant dan een nieuwe douchewand. Een douche dorpel is namelijk een kleine opstaande rand bij de opening van de inloopdouche. Zo kan het water goed tegengehouden worden, zeker als er geen afschuining is naar de doucheput. Let er wel op dat het om een randje gaat en dus alleen het water op de grond kan tegenhouden.

Een extra douchegoot installeren

Als je een douchedorpel niks vindt, kun je naast de doucheput ook nog een extra douchegoot installeren om het water weg te laten lopen. Je kunt dit bijvoorbeeld bij de opening van de douche doen als je een inloopdouche hebt.

De douche recht omlaag installeren

Wat voor douche je ook hebt, als je de douche recht omlaag laat lopen dan heb je veel minder kans dat het water door heel badkamer gaat. Let er bij het installeren van de douche dus op dat deze recht bevestigd wordt.

RELEVANTE ARTIKELEN

Meest populair

Volledig hersteld met een les Yoga Nidra

Deze vorm van yoga is een diepe, heldere practice, die je terugvoert naar het begin van wie je eigenlijk bent en je laat zien...

Spannend! Uit de kast komen naar vriendinnen

Je bent er van overtuigd, je hebt een voorkeur voor hetzelfde geslacht. De progress vlag prijkt al aan jouw muur, Maar nu? Hoe kom...

Tips voor een heerlijke vrouwenavond

Wat is er nou leuker dan samenkomen met alleen je vriendinnen? Je hoeft niet eens de deur uit om er een fijne vrouwenavond van...