Duurzame Nederlandse modemerken voor vrouwen

Duurzaamheid is helemaal hot en dat zal alleen maar toenemen. Onder de noemer duurzaam valt ook biologische en zogenoemde ‘eerlijke’ kleding. Ook in duurzame kleding kun je er fashionable uitzien en dat is precies waar onderstaande kledingmerken goed op inspelen. Dus, zin in een nieuwe outfit? Dat kan dus met deze merken en je bent nog bewust bezig ook, hoe fijn is dat?!

Loop a Life

De kleding van Loop a life is zowel comfortabel en stoer, als stijlvol. Zij gebruiken gerecyclede garens en textiele eindproducten bijvoorbeeld en creëren tijdloze mode op een duurzame manier..

MUD Jeans

Dit merk produceert al sinds 2012 zowel duurzame jeans, als biologische kleding. Doordat de jeans gerecycled en gemaakt wordt van biologisch katoen, hoeven er geen giftige pesticiden gebruikt te worden. Gezien er jaarlijks meer dan 2 miljard jeans worden verkocht, is het recyclen van jeans een goede verduurzaming van de mode-industrie.

Goat Organic Apparel

Abigail en Lavinia Bakker zijn ooit begonnen met het produceren van een duurzaam wit T-shirt. Inmiddels zijn er ook sweaters, shirts met lange mouwen en mooie joggingbroeken te bestellen bij Goat Organic Apparel. De productie is geheel duurzaam en wordt ethisch verantwoord geproduceerd. Duurzame kleding gecombineerd met een stukje ‘cool’.

Kuyichi

Kuyichi produceert al sinds 2000 kleding van 100% organische denim en is net als het merk MUD Jeans gericht op duurzame productie van denim. Zij zijn gestart met het maken van jeans, maar hebben het aanbod van hun kleding steeds verder uitgebreid waardoor je hier tegenwoordig ook prima een mooie, stoere garderobe bij elkaar kunt shoppen.

Iron Roots

Niet alleen gewone kleding, maar ook sportkleding kan duurzaam geproduceerd worden. Dat bewijst Iron roots. De sportoutfits van Iron roots worden volledig duurzaam en eerlijk geproduceerd en men maakt alleen gebruik van natuurlijke materialen.

ZAZI Vintage

Zazi Vintage zegt geen duurzaam merk te zijn, maar zij verkopen wel fairtrade kleding. Aparte en opvallende jassen, felgekleurde jurken en gilets die ethisch verantwoord en nog met een hoop liefde gemaakt zijn. Zij proberen door de stoffen die zij gebruiken de (ambacht van de vrouwen die de kleding maken wereldwijd met elkaar te verbinden. Door middel van de stoffen die ze gebruiken, proberen ze de verhalen van vrouwen (en hun ambacht) wereldwijd aan elkaar te verbinden.

Mercer

Mercer maakt luxe handgemaakte sneakers en accessoires. Mercer werkt samen met ambachtelijke familiebedrijven in Italië en Portugal, waar veel aandacht wordt besteed aan duurzaamheid.

Een leuk weetje: Mercer bracht de eerste volledig vegan sneakers uit. Deze zijn gemaakt van ananasleer, hoe leuk!

Zo zijn er gelukkig dus heel veel modemerken die duurzaam produceren of er op de één of andere manier aan bijdragen dat kleding op een betere manier wordt geproduceerd. En zo zijn er nog vele andere voorbeelden, zoals Nukus dameskleding, die zich als merk zijnde ook graag onderscheid door eerlijke materialen en duurzame productie. Zo zetten we met de modewereld een stap in de juiste richting op het gebied van duurzaam en eerlijke productie.

RELEVANTE ARTIKELEN

Meest populair

Volledig hersteld met een les Yoga Nidra

Deze vorm van yoga is een diepe, heldere practice, die je terugvoert naar het begin van wie je eigenlijk bent en je laat zien...

Spannend! Uit de kast komen naar vriendinnen

Je bent er van overtuigd, je hebt een voorkeur voor hetzelfde geslacht. De progress vlag prijkt al aan jouw muur, Maar nu? Hoe kom...

Tips voor een heerlijke vrouwenavond

Wat is er nou leuker dan samenkomen met alleen je vriendinnen? Je hoeft niet eens de deur uit om er een fijne vrouwenavond van...