Hier moet je op letten bij het kopen van verf

Klaar voor een frisse make-over in huis? Dan kan een nieuwe laag verf op de muren wonderen doen. Het is niet altijd nodig om het gehele interieur aan te pakken. Wanneer je de basis opnieuw doet, kan dit direct een geheel nieuwe uitstraling geven. Dat wordt verven dus. Maar hoe pak je dat aan? Waar let je op bij het kopen van verf?

Door de jaren heen zijn er heel wat verschillende verfsoorten bijgekomen. Om over merken en kleuren nog maar te zwijgen. Het is dan ook geen wonder dat je met de handen in het haar staat bij het bezoeken van een (web)winkel. Want hoe maak je de juiste keuze als het aanbod zo ontzettend groot is? In dit artikel hebben we een aantal tips op een rijtje gezet om het jou iets makkelijker te maken.

Kies voor een kwalitatief merk

Allereerst is het belangrijk om het aanbod te filteren op A-merken. Het kan heel verleidelijk zijn om voor enkele euro’s minder voor een wat minder bekend of een huismerk te kiezen, maar in de meeste gevallen is dit duidelijk te zien aan de kwaliteit en de wijze waarop de verf dekt. Met bijvoorbeeld Sigma verf weet je zeker dat je enkel de juiste kwaliteit kunt verwachten en ook kunt rekenen op deskundig advies indien dat nodig is.

Wees je er ook van bewust dat goedkoop in de meeste gevallen duurkoop is. Misschien ben je met een huismerk inderdaad enkele euro’s minder kwijt, maar vervolgens merk je wel dat je heel wat lagen aan moet brengen om de verf goed te laten dekken. Dat is niet alleen ten nadele van de kwaliteit, maar heeft ook gevolgen voor de portemonnee. Immers: hoe meer lagen je moet aanbrengen, hoe meer verf je nodig hebt en hoe duurder je dus uiteindelijk uit zult zijn. Kies daarom direct voor kwaliteit.

Gezinssamenstelling

Hoe ziet jouw gezin eruit? Dit lijkt misschien onbelangrijk bij het kiezen van verf, maar vergis je niet: ook dit speelt namelijk een belangrijke rol! Dit heeft veel te maken met de invloeden waar de verf tegen bestand moet zijn.

Heb je bijvoorbeeld een jong gezin? Dan is de kans groot dat er wel eens een keer iets op de muren terecht komt. Denk aan eten, lijm of zelfs kleurpotloden. Dan is het wel zo prettig wanneer de verf goed te reinigen is, zonder dat dit de uitstraling direct zal beïnvloeden. Kies in dit geval bijvoorbeeld voor Sigma pearl clean matt. Dit is een mooie, matte muurverf voor binnen en staat bekend om de wijze waarop deze gereinigd kan worden. Deze verf is bovendien een populaire keuze voor vakschilders omdat het gemakkelijk aan te brengen is en snel een egaal en mooi resultaat oplevert.

Dit geldt uiteraard veel minder wanneer je slechts met twee volwassen of zelfs senioren woont. Dan zal de muurverf veel minder te lijden hebben en hoeft hier minder rekening mee gehouden te worden.

Zelf doen of laten doen?

Vraag jezelf ook vast af of je de verf zelf aanbrengt of dit door een vakschilder laat doen. Schilderen is iets wat we eigenlijk allemaal wel kunnen, maar voor het beste resultaat moet je toch bij een vakman zijn. Kies je er voor om dit uit handen te geven? Vraag dan wel even na of deze specialist zelf verf meeneemt of dat hij akkoord gaat met iedere andere keuze die jij maakt. Meestal kiezen deze schilders zelf wel voor professionele verfsoorten zoals Sigma verf om zo het beste resultaat te kunnen garanderen.

RELEVANTE ARTIKELEN

Meest populair

Kies de perfecte shampoo voor jouw haartype

Haarverzorging is een van die dagelijkse rituelen die we allemaal in ons leven hebben. Of je nu een bad hair day hebt of gewoon...

Hoe bepaal je de perfecte plek voor de tv

Hoewel steeds minder mensen thuisblijven voor hun favoriete tv-programma, maar hun films en series eerder kijken via streamingdiensten als Canal+, neemt de tv nog...

3 aandachtspunten bij het kopen van een nieuw parfum

Een nieuw luchtje kopen kan best lastig zijn. Het aanbod is niet alleen heel groot, maar het is ook nog eens ontzettend persoonlijk. Wat...