Hoe maak je tijd vrij om te sporten?

Nee sorry hoor, ik heb nu écht geen tijd om te gaan sporten. Ik moet eerst nog naar een werkafspraak, dan de kinderen van de opvang halen en dan ook nog koken en de was opruimen. Andere keer dan maar? En voordat je het weet ben je enkele weken verder en is er van jouw plan om meer te bewegen weer niets gekomen. Klinkt het je bekend in de oren? Schroom je dan zeker niet, want je bent echt niet de enige hierin. Er lijkt altijd wel een excuus te zijn om vooral niet te hoeven sporten. Ondertussen loopt je lidmaatschap bij de sportschool in Tilburg al een tijdje en heb je tot nu toe weinig van je abonnement gebruik gemaakt. Dat is niet alleen zonde, maar ook nog eens heel jammer en demotiverend als je juist zulke goede plannen en doelen had gesteld. Hoog tijd om daar verandering in te brengen.

Lijkt het altijd alsof je maar niet de tijd kunt vinden om te gaan sporten? Heb je geen idee hoe je dit moet aanpakken en belangrijke sportmomenten kunt verweven in jouw dagelijkse leven? In dit artikel geven we enkele tips om meer tijd vrij te maken om te sporten, zonder dat dit de dagelijkse verplichtingen hoeft te beïnvloeden.

Ontdek de juiste tijd

Veel sportscholen in Nederland beschikken over zeer ruimte openingstijden. De meeste sportscholen zijn dan ook niet iedere dag van 8 tot 6 open. Er zijn zelfs sportscholen die 24/7 geopend zijn. Ook is het vaak mogelijk om op een later tijdstip of juist heel vroeg te trainen. Hierdoor is er eigenlijk altijd wel een momentje te vinden waarop je wél kunt trainen. Aan jou de taak om de juiste tijd te ontdekken. Is het bijvoorbeeld mogelijk om een uurtje eerder op te staan? Dan heeft dit wellicht de voorkeur over haasten na het werk en dan nóg niet in staat zijn om te gaan sporten. Bovendien geeft sporten in de ochtend ook nog eens een ware energieboost voor de rest van de dag.

Plan sportmomenten in

Wanneer je niet precies weet wanneer je iedere week gaat sporten, dan is het heel gemakkelijk om hier onderuit te komen. Er is immers niemand die je op de vingers tikt. Ook jijzelf niet. Daarom is het zo belangrijk om sportmomenten in te plannen. Pak daarom direct de agenda erbij en schrijf op wanneer er gesport gaat worden. Zo beschik je over een duidelijke planning en zal het uiteindelijk routine worden.

Wees niet te hard voor jezelf

Wees je er tevens van bewust dat jij zelf bepaalt hoe intensief een training zal zijn en hoe lang deze gaat duren. Wees vooral niet te hard voor jezelf. Er is niemand die zegt dat je een volledig uur moet trainen. Soms is twintig minuten al voldoende. Alles is beter dan helemaal niets doen. Een training hoeft dan ook echt niet veel tijd in beslag te nemen. Wees niet te hard voor jezelf en pak iedere minuut die je pakken kan.

RELEVANTE ARTIKELEN

Meest populair

Kies de perfecte shampoo voor jouw haartype

Haarverzorging is een van die dagelijkse rituelen die we allemaal in ons leven hebben. Of je nu een bad hair day hebt of gewoon...

Hoe bepaal je de perfecte plek voor de tv

Hoewel steeds minder mensen thuisblijven voor hun favoriete tv-programma, maar hun films en series eerder kijken via streamingdiensten als Canal+, neemt de tv nog...

3 aandachtspunten bij het kopen van een nieuw parfum

Een nieuw luchtje kopen kan best lastig zijn. Het aanbod is niet alleen heel groot, maar het is ook nog eens ontzettend persoonlijk. Wat...