Je huid verbeteren? 5 tips voor een mooie egale huid!

Iedere vrouw wilt graag een mooie, egale en bovenal gezonde huid. Het is alleen soms erg lastig om je huid te verbeteren en nadien in balans te houden. Op het internet zijn ontzettend veel fabels te vinden op het gebied van huidverzorging. Daarom hebben wij vijf tips voor een mooie egale huid voor je op een rijtje gezet.

Tips voor goede huidverzorging

Wat is goed voor je huid? En hoe krijg je een mooie egale huid? Dit zijn voorbeelden van vragen die veel vrouwen zichzelf stellen. Een gezonde huid willen we allemaal, daarom geven wij in dit artikel 5 tips voor goede huidverzorging!

Tip 1. Voorkom te heet douchen

Wij snappen heel goed dat het af en toe heerlijk is om onder de hete douche te stappen. Warm water kan de huid beschadigen met als gevolg een droge huid. Te heet douchen kan de beschermlaag van je huid wegnemen, waardoor je last krijgt van een droge huid. Daarom is het beter om de douche een paar graden kouder te zetten.

Tip 2. Vermijd stress

Het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar vermijd stress. Het is allang bekend dat stress funest is voor je gezondheid. Zo ook voor de gezondheid van je huid. Bij stress worden door je lichaam de hormonen cortisol en adrenaline aangemaakt. Met als gevolg een disbalans in je lichaam dat leidt tot een verhoogde talgaanmaak, verzwakking van je immuunsysteem, afbraak van collageen in je huid, meer aanmaak van pigmentcellen en het minder goed vasthouden van vocht. Om deze redenen is het belangrijk om stress zoveel als mogelijk te vermijden. Dit kan bijvoorbeeld door regelmatig tijd voor jezelf te nemen voor ontspanning, regelmatig te sporten, voldoende te slapen en minimaal twee liter water per dag te drinken.

Tip: even helemaal ontspannen én je huid laten verzorgen door een specialist? Boek een gezichtsbehandeling in Arnhem bij deze gespecialiseerde schoonheidssalon!

Tip 3. Reinig je huid

De kans is groot dat je al af en toe je huid reinigt. Maar als je echt je huid wilt verbeteren, dan is het belangrijk om dat vanaf nu twee keer per dag te doen. Ons advies is om ‘s morgens en ‘s avonds de huid grondig te reinigen. In de ochtend verwijder je alle afvalstoffen, transpiratie en talg van je gezicht die je huid tijdens het slapen heeft verwerkt. Terwijl je in de avond je dagcrème, make-up resten, transpiratie en vuil verwijderd. Let erop: gebruik altijd van speciale reinigers voor je huid. Je huid reinigen met water volstaat namelijk niet.

Tip 4. Zorg voor voldoende vitamine C

Vanzelfsprekend zijn vitaminen ontzettend belangrijk voor je lichaam. Vitamine C is veruit de belangrijkste en draagt bij aan een gezonde, mooie en egale huid. Wil jij je huid verbeteren? Dan is het essentieel om genoeg vitamine C binnen te krijgen. Dit kan met het eten en drinken van sinaasappels, kiwi’s of tomaten. Krijg je onvoldoende vitamine C binnen? Dan kun je kiezen voor een vitamine C voedingssupplement of een huidverzorgingscreme met vitamine C.

Tip 5. Masseer de crème in je huid

Je huid in balans krijgen én houden is soms best lastig. Even snel een huidverzorgende crème aanbrengen is dan ook niet ideaal. De manier waarop je de crème aanbrengt kan namelijk een groot verschil maken. Wij raden aan om je dagcrème in je huid te masseren, waardoor de doorbloeding verbeterd en het celvernieuwingsproces wordt gestimuleerd. Het aanmaken van nieuwe huidcellen draagt bij aan een mooie, egale huid!

Extra tip: Vraag advies aan een huidtherapeut!

Elke huid is anders en heeft dus ook andere behoeften. Om je huid optimaal te verzorgen is het van belang om eerst te weten wat jouw huidtype is. Een huidtherapeut kan je adviseren voor de beste huidverzorgingsroutine voor een gezonde huid. Ook kunnen zij adviseren bij aanschaf van nieuwe huidverzorgingsproducten.

RELEVANTE ARTIKELEN

Meest populair

Komt incontinentie veel voor bij vrouwen?

Incontinentie, oftewel ongewild urineverlies, is een veelvoorkomend issue bij vrouwen en kan flink invloed hebben op hun levensgenot. Laten we eens kijken wat incontinentie...

Alles wat je moet weten over fillers

In de wereld van esthetische behandelingen zijn fillers de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun uiterlijk te verbeteren...

Mismatched sokken: dé sokkentrend van dit moment

Individualisme is de manier van leven van tegenwoordig. Originaliteit is daarvoor van groot belang. Dat kan je op allerlei manieren laten terugkomen. Bijvoorbeeld in...