Je kat verzorgen? Dit heb je allemaal nodig!

Komt er binnenkort een kitten bij jou in huis wonen? Of een al wat oudere kat? Dan wil je er natuurlijk alles aan doen om je harige vriendje goed te verzorgen en een veilig thuis te geven. En daar zijn heel wat spullen voor nodig. Onderstaande spullen mogen absoluut niet ontbreken als je een kat in huis haalt!

Eten, eten, eten

Katten zijn dol op eten. Als ze de kans krijgen, eten ze de hele dag door. Schaf dus genoeg eten aan. Koop grote zakken brokjes, het liefst in meerdere smaken voor de variatie. Ook houden katten van natte brokjes in losse zakjes. Hier kun je ze heerlijk mee verwennen. En dat eten moet natuurlijk allemaal in een etensbakje. Schaf een bakje aan waar de brokjes in kunnen, en nog een waar het drinken van de kat in kan. Katten drinken over het algemeen water maar houden ook enorm van kattenmelk. Bij het kiezen van kattenvoer is het belangrijk om te kiezen voor een gezonde maaltijd. Het laatste wat je wilt is een kat met overgewicht, want dit kan de oorzaak zijn van veel gezondheidsproblemen. Onder ander is bij een blaasontsteking bij je kat overgewicht vaak de oorzaak. Zorg dus voor een uitgebalanceerde maaltijd. Ook kun je ervoor kiezen om je kat supplementen van Organimal te geven. Deze supplementen zijn 100% vrij van chemicaliën en kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen.

Een kattenbak

Katten moeten ook een plek in huis hebben om hun behoeftes te doen – anders zullen ze al snel op je kleed gaan zitten. Je hebt dus een kattenbak nodig. Voor elke kat heb je een aparte kattenbak nodig, aangezien katten veel waarde hechten aan goede hygiëne. Je hebt grote, kleine, open en dichte kattenbakken. Om nare geuren te voorkomen, kun je het beste voor een dichte gaan, mits je kat doorheeft hoe het luikje open moet. Ook kattenbakzakken en -korrels mogen niet ontbreken.

Een mandje

Katten hechten veel waarde aan privacy. Zorg er daarom voor dat je een mandje plaatst op een plek waar je kat zich lekker terug kan trekken. Bovendien vinden katten het niet fijn als hun mand op de grond staat. Ze liggen liever iets hoger. Er bestaan ook genoeg alternatieven voor de kattenmanden. Zo zijn er speciale huisjes voor katten of hangmatten die je aan de radiator kunt hangen. Echter zijn veel katten ook al tevreden met een doos.

Een reismandje

De meeste katten willen absoluut niet aangelijnd worden. Als je met de kat naar de dierenarts moet, zul je hem of haar dan ook in een reismandje moeten vervoeren. De grootte van de mand, is afhankelijk van de lengte en dikte van jouw kat. Om te voorkomen dat de katten je hele auto onder plassen, kun je het beste een krant op de bodem van de mand leggen. De kat zal het niet leuk vinden om in het reismandje te moeten, dus stel hem of haar altijd gerust met een lekkere kattensnack.

RELEVANTE ARTIKELEN

Meest populair

Volledig hersteld met een les Yoga Nidra

Deze vorm van yoga is een diepe, heldere practice, die je terugvoert naar het begin van wie je eigenlijk bent en je laat zien...

Spannend! Uit de kast komen naar vriendinnen

Je bent er van overtuigd, je hebt een voorkeur voor hetzelfde geslacht. De progress vlag prijkt al aan jouw muur, Maar nu? Hoe kom...

Tips voor een heerlijke vrouwenavond

Wat is er nou leuker dan samenkomen met alleen je vriendinnen? Je hoeft niet eens de deur uit om er een fijne vrouwenavond van...