Laminaat kopen? Dit is waar je op moet letten

Laminaat is een populaire keuze voor vloeren in huizen en kantoren. Het is duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. Bovendien zijn er ontzettend veel verschillende dessins en kleuren. Het kan soms alleen nog best moeilijk zijn om te beslissen welk laminaat je moet kopen. Laminaat is namelijk één van de meest veelzijdige soorten vloer die er bestaat.  Hier zijn een aantal tips om je te helpen met het kiezen van het juiste laminaat voor jouw ruimte.

1. Bepaal je budget

Voordat je begint met zoeken naar laminaat, moet je een budget bepalen. Laminaat is verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, van goedkope tot duurdere opties. Bepaal hoeveel je bereid bent om te besteden en zoek naar laminaat binnen jouw prijsklasse.

2. Bepaal de stijl en kleur

Laminaat is beschikbaar in een breed scala aan stijlen en kleuren, van donker hout tot een lichte betonlook. Kies een kleur die past bij de rest van jouw interieur en de stijl van je huis. Neem de tijd om verschillende opties te bekijken voordat je een keuze maakt.

3. Kies de juiste dikte

Laminaat is beschikbaar in verschillende diktes. Hoe dikker het laminaat, hoe beter het bestand is tegen slijtage en scheuren. Denk goed na over het gebruik van de ruimte en het verkeer dat er doorheen gaat. Voor sommige ruimtes is namelijk dikker laminaat nodig dan voor andere ruimtes. Over het algemeen is laminaat van een 8 mm dikte of meer een goede keuze voor woonruimtes.

4. Kijk naar de slijtlaag

De slijtlaag is een belangrijk onderdeel van het laminaat. Het is de toplaag die bestand is tegen slijtage en krassen. Hoe hoger de AC-waarde van de slijtlaag, hoe beter het laminaat bestand is tegen slijtage en krassen. Kies een laminaat met een slijtlaag die past bij het gebruik van de ruimte waarin het wordt geïnstalleerd.

5. Ondervloeren

Een ondervloer kan helpen om het laminaat te beschermen tegen onder andere vocht. Ook dempt een ondervloer het geluid van de vloer. Denk dus bij het laminaat kopen goed na over in welke ruimte je het laminaat gaat plaatsen en of het nodig is om daar een ondervloer te leggen.

6. Installeren van het laminaat

Wil je het laminaat zelf leggen? Dan is kliklaminaat een handige optie. Laminaat kan ook vastgelijmd worden aan de ondervloer. Het is dan moeilijk om weer te verwijderen, maar het biedt wel een stabielere en duurzame installatie.

RELEVANTE ARTIKELEN

Meest populair

Kies de perfecte shampoo voor jouw haartype

Haarverzorging is een van die dagelijkse rituelen die we allemaal in ons leven hebben. Of je nu een bad hair day hebt of gewoon...

Hoe bepaal je de perfecte plek voor de tv

Hoewel steeds minder mensen thuisblijven voor hun favoriete tv-programma, maar hun films en series eerder kijken via streamingdiensten als Canal+, neemt de tv nog...

3 aandachtspunten bij het kopen van een nieuw parfum

Een nieuw luchtje kopen kan best lastig zijn. Het aanbod is niet alleen heel groot, maar het is ook nog eens ontzettend persoonlijk. Wat...