Is het een goede keuze om een laminaat vloer te leggen?

Als je voor je huis een nieuwe vloer moet gaan kiezen, kom je veel verschillende vloeren tegen. Iedere vloer heeft wel zijn eigen voor en nadelen. Een van de vloeren die je waarschijnlijk in overweging neemt, is een laminaat vloer. Deze vloer is in Nederland steeds populairder aan het worden. Maar is het wel een goede keuze om een laminaat vloer te leggen? In dit blogartikel leggen wij je graag uit waarom het een goede keuze is om een laminaat vloer te leggen.

Verschillende toepassingen mogelijk

Een van de voordelen van een laminaat vloer is dat het veel verschillende mogelijkheden biedt. Je kunt er namelijk erg leuk een visgraat laminaat vloer van kunnen leggen. Dit doe je door de stroken om de beurt schuin naar elkaar te leggen. Vervolgens kun je er ook voor kiezen om de stroken horizontaal of verticaal te leggen. Doordat het laminaat gemakkelijk te bewerken is, kun je het ook erg eenvoudig zelf leggen. In de meeste gevallen werkt het laminaat met een makkelijk kliksysteem. Hierdoor kun je het eenvoudig in elkaar klikken, en hoef je het niet vast te lijmen op de grond. Wil je de vloer in een andere ruimte leggen? Dan klik je het weer eenvoudig los!

Ruime keuze uit laminaat

Een ander voordeel van laminaat is dat het in enorm veel verschillende varianten beschikbaar is. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor smal of breed laminaat. Het voordeel hiervan is dat je zelf kunt kiezen hoe breed de stroken laminaat zijn. Dit kan het interieur een heel andere dynamiek meegeven. Als je bijvoorbeeld visgraat laminaat wilt leggen, dan is de keuze snel gemaakt voor smal laminaat. Wil je de vloer horizontaal leggen, dan kan breed laminaat juist weer een goede keuze zijn. Ook is het laminaat in veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Ga je voor een mooie houtlook, of kies je juist voor een andere kleur?

Laminaat is vochtbestendig

Laminaat heeft veel weg van hout. Als je over de vloer loopt, kun je vaak het verschil met echt hout niet vertellen. Het is echter niet zo dat het ook de nadelen van hout meeneemt. Laminaat kan bijvoorbeeld ook erg goed tegen vocht. Er bestaan zelfs varianten die speciaal voor vochtige ruimtes gemaakt zijn. Hier zit dan een toplaag overheen die bescherming biedt tegen het vocht. Wil je graag laminaat leggen in een vochtige ruimte, zoals een badkamer? Dan is dit zeker mogelijk!

Gemakkelijk onderhoud plegen aan laminaat

Als je denkt dat laminaat moeilijk te onderhouden is, dan heb je het mis. Je hebt hiervoor enkel een stofzuiger en een dweil te hebben. Je kunt ervoor kiezen om wekelijks enkele keren te stofzuigen. Daarnaast dweil je de grond eens per week of twee weken om het onderhoud te voltooien. Voor de rest komt er geen onderhoud bij kijken, maar de vloer blijft wel jarenlang goed! Tot slot is het laminaat ook beter dan tapijt. Het is namelijk vele malen hygiƫnischer dan tapijt. Dit komt omdat er geen stof in het laminaat kan komen, maar dit blijft op de vloer liggen om opgezogen te worden!

RELEVANTE ARTIKELEN

Meest populair

Kies de perfecte shampoo voor jouw haartype

Haarverzorging is een van die dagelijkse rituelen die we allemaal in ons leven hebben. Of je nu een bad hair day hebt of gewoon...

Hoe bepaal je de perfecte plek voor de tv

Hoewel steeds minder mensen thuisblijven voor hun favoriete tv-programma, maar hun films en series eerder kijken via streamingdiensten als Canal+, neemt de tv nog...

3 aandachtspunten bij het kopen van een nieuw parfum

Een nieuw luchtje kopen kan best lastig zijn. Het aanbod is niet alleen heel groot, maar het is ook nog eens ontzettend persoonlijk. Wat...