Make-up advies voor vrouwen die lenzen dragen

Veel mensen, waaronder vrouwen, dragen dagelijks lenzen. Het voordeel die je hebt wanneer je lenzen draagt is dat je ogen mooier uitkomen. En je kunt je ogen nog meer laten opvallen met behulp van make-up producten. Je kunt ook gekleurde lenzen dragen om eens van look te veranderen, maar weet wel dat gekleurde lenzen om een andere kleur make-up vragen.

Wanneer je lenzen draagt kan je dit zonder zorgen, combineren met het dragen van make-up. Er zijn wel een paar aandachtspunten waar je aandacht aan moet besteden. Je wilt tenslotte voorkomen dat je ogen geïrriteerd zouden raken.

1. Doe eerst je lenzen in

Wil je graag make up gebruiken als lenzendrager? Dan raad ik je aan om eerst je lenzen in te doen, voordat je aan de make-up begint. Dit is aangeraden, omdat je make-up of dagcrème een olieachtige substantie achterlaten op je handen. Lenzen moet je alleen aanbrengen met schone, eventueel droge, handen.

2. Voorkom uitdroging

Tijdens het aanbrengen van je make-up kunnen je ogen uitdrogen. Dit kan gebeuren, omdat je, je ogen een lange tijd openhoudt zonder te knipperen. Hierdoor kunnen je ogen irriteren en je lenzen uitdrogen. Om dit te voorkomen kan je, voordat je, je lenzen indoet je ogen druppelen. Mocht je geen oogdruppels hebben, dan kun je ook een aantal keer knipperen. Wees bij het knipperen er wel van bewust dat je mascara voor vlekken kan zorgen.

3. Maak gebruik van een primer

Dankzij de hulp van een primer blijft jouw make-up een langere tijd mooi. Draag je vaak oogschaduw? Dan is een primer zeker een aanrader!

4. Poeder is afgeraden

Ik raad je overigens af om oog make-up te gebruiken die in een poedervorm komt. Dit is afgeraden, omdat de poeder in je ogen kan terecht komen. Hierdoor kunnen je ogen geïrriteerd raken. Een crème-achtige oogschaduw of eyeliner is een betere optie.

5. Make-up op waterbasis

Een andere soort make-up die je beter kan vermijden is make-up op olie basis. De olie van deze make up kan namelijk gaan uitlopen en hierdoor kan het in je ogen terecht komen. Wanneer deze make-up in je ogen terecht komt, kan je wazige vlekken zien. Wees er ook van bewust dat gel/vloeibare eyeliner kan gaan schilferen. Deze schilfers kunnen je ogen ook irriteren, wanneer deze in je ogen terechtkomen.

6. Vermijd je waterlijn

Plaats je eyeliner of oogpotlood streepje alleen op de buitenkant van je oog. Want wanneer je een streepje plaatst op de binnenkant van je oog kan dit verwateren en vlekken geven op je lenzen.

7. Welke mascara is geschikt voor lenzendragers?

Wil je graag weten welke mascara ik aanraad aan lenzendragers? Dat is een mascara die hypoallergeen is. Deze mascara´s zijn niet op oliebasis, maar ook niet waterproof. Dit soort mascara´s verkleint de kans op irritaties. Mascara´s die waterproof zijn, kunnen vlekken geven op je lenzen. Mascara´s die zorgen voor dikkere of langere wimpers kunnen gaan schilferen en dit kan ook voor irritaties zorgen. Vermijd om deze reden de waterproof en de long-lash mascara´s. Deze mascara voor gevoelige ogen is ook perfect voor lenzendragers.

Breng je mascara ook niet te dicht bij je oog aan. Breng hem halverwege je wimpers aan en werk je weg naar boven. Gebruik een mascara niet langer dan een jaar en leen je mascara nooit uit. Leen ook geen mascara van iemand anders om irritaties en ontstekingen aan je ogen te vermijden.

8. Hoe verwijder ik veilig mijn make-up als lenzendrager?

Op deze volgorde verwijder je voorzichtig je make-up: Was je handen grondig, neem je lenzen uit je ogen en verwijder daarna pas je make-up.

RELEVANTE ARTIKELEN

Meest populair

Gordijnen: Meer dan alleen een stijlvolle raamdecoratie

Gordijnen zijn een essentieel onderdeel van elk interieur. Ze bieden privacy, helpen de kamer te isoleren en dragen bij aan de sfeer van de...

Waarom kiezen voor een terrasoverkapping?

Wil jij het gehele jaar van het buitenleven kunnen genieten, maar wel droog blijven? Overweeg dan eens om een terrasoverkapping aan huis te plaatsen....

Nieuwe koffiesmaken proberen? Zo weet je welk jij het lekkerst vindt!

Ben jij een koffieliefhebber die altijd op zoek is naar nieuwe en spannende smaken om te proberen? Zo ja, waarom ga je dan niet...