Mijn haar wordt dunner; wat nu?!

Als je merkt dat je de laatste tijd veel meer haarverlies hebt dan normaal dan kan dit een teken zijn dat er iets niet goed zit in het lichaam. Er zijn enorm veel verschillende kwaaltjes die haaruitval veroorzaken. Vaak denken we bij haaruitval meteen aan de ergste scenario’s. Dit is erg begrijpelijk, maar het is van groot belang om rustig te blijven. Haaruitval komt vaker voor dan je denkt. Er zijn dan ook verschillende trucjes die haarverlies kunnen beperken. We hebben alles wat je moet weten over haaruitval voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder!

Welke soorten haaruitval zijn er?

Ten eerste, is het van groot belang om nog eens te benadrukken dat je niet in paniek moet raken. Sommige oorzaken van haaruitval zijn namelijk goed te behandelen. De eerste vorm van haaruitval is kaalheid, zowel mannen als vrouwen kunnen hier last van hebben. Dit haarverlies is erfelijk en het begint vaak bij de kruin. Je kunt aan deze vorm van haaruitval dus niet heel veel doen. Je kunt er wel voor zorgen dat het haar sterk en gezond blijft om de haaruitval nog zoveel mogelijk te kunnen beperken. Daarnaast kun je ook last hebben van pleksgewijze haaruitval. Deze vorm van haaruitval heeft betrekking tot een bepaalde plek. Dit betekent niet dat het haar nooit meer terug komt. Over het algemeen zal het haar na enkele maanden weer terug groeien. Daarnaast bestaat er ook diffuse haaruitval. De oorzaak van dit type haaruitval is moeilijk te achterhalen. Deze vorm van haaruitval is erg heftig. Het is dan ook raadzaam om meteen een huisarts te raadplegen. De laatste vorm van haaruitval heeft te maken met veranderingen in de hormoonhuishouding. Wanneer er grote veranderingen plaatsvinden kan dit leiden tot haarverlies.

Als je klachten ervaart, schroom dan zeker niet om langs te gaan bij een huisarts. Zo kun je zo snel mogelijk kijken naar een passende oplossing.

Hoe kan ik haaruitval voorkomen?

Er zijn verschillende manieren waarop haaruitval voorkomen of beperkt kan worden.

Zorg dat je goede voedingsstoffen eet

Het is te alle tijde van belang om gevarieerd en gezond te eten. haaruitval kan ontstaan door een gebrek aan vitaminen en mineralen. Zo zijn eiwitten, zink en bijvoorbeeld vitamine B en vitamine C essentieel voor de gezondheid van het haar en de hoofdhuid. Als je het lastig vindt om je voedingspatroon aan te passen kunnen voedingssupplementen tegen haaruitval ervoor zorgen dat je de juiste voedingsstoffen binnen krijgt.

Rust genoeg

Daarnaast is het van groot belang om genoeg te rusten. Stress kan ook een trigger zijn voor haaruitval. Plan dus dagelijks rustmomenten in om het lichaam te kunnen laten herstellen.

Drink water!

Een andere tip is om ervoor te zorgen dat je gehydrateerd blijft. Water is van groot belang om het haar weer op te kunnen bouwen. Het is dan ook een goed idee om zo’n 8 glazen water per dag te drinken.

RELEVANTE ARTIKELEN

Meest populair

Komt incontinentie veel voor bij vrouwen?

Incontinentie, oftewel ongewild urineverlies, is een veelvoorkomend issue bij vrouwen en kan flink invloed hebben op hun levensgenot. Laten we eens kijken wat incontinentie...

Alles wat je moet weten over fillers

In de wereld van esthetische behandelingen zijn fillers de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun uiterlijk te verbeteren...

Mismatched sokken: dé sokkentrend van dit moment

Individualisme is de manier van leven van tegenwoordig. Originaliteit is daarvoor van groot belang. Dat kan je op allerlei manieren laten terugkomen. Bijvoorbeeld in...