Moet ik mijn hond verzekeren?

Komt er een puppy in huis? Dat is een mooi moment om de beslissing te maken of je jouw hond wel of niet wilt verzekeren. De meeste hondenverzekeringen hebben namelijk een wachttijd (vaak 30 dagen) en mocht je hond binnen deze periode iets krijgen, dan valt dit buiten de dekking. Hondenverzekeringen doen dit, omdat veel mensen hun hond pas gaan verzekeren op het moment dat ze iets mankeert. Wil je jouw hond dus verzekeren en wil je er zeker van zijn dat je hond geholpen wordt als hij ziek wordt? Dan is het noodzaak om dit ruim op tijd te doen en de puppy periode is hier perfect voor.

Waarom zou je een hondenverzekering afsluiten?

De medische zorg wordt steeds beter voor huisdieren. Deze vooruitgang moet echter wel betaald worden. Omdat er steeds meer mogelijk is, worden de kosten voor een ziek huisdier mogelijk hoger. Als jouw hond geopereerd moet worden, kun je al gauw rekenen op ruim duizend euro en in ernstige gevallen ligt dit bedrag een stuk hoger. Voor katten geldt hetzelfde, maar wist je dat je voor katten ook een verzekering af kunt sluiten?

Wat als jouw hond chronisch ziek wordt? Denk bijvoorbeeld aan suikerziekte, of een allergie. Waar een operatie in de meeste gevallen (gelukkig) maar eenmalig is, kun je met een chronisch zieke hond ook al gauw rekenen op duizenden euro’s voor medicijnen.

Is een hondenverzekering niet gewoon weggegooid geld?

Natuurlijk ga je er niet vanuit dat jouw hond ziek wordt. Het afsluiten van een hondenverzekering kan dan aanvoelen alsof je veel geld weggooit. Maar wat als jouw hond wel ziek wordt of een operatie nodig heeft? Hoe groot is dan de kans dat je een paar duizend euro op je rekening hebt staan om deze kosten te dekken?

Je wilt er toch niet aan denken dat je op dat moment een keuze moet maken op basis van geld om het leven van je hond te kunnen redden? Het afsluiten van een hondenverzekering verzekert je ervan dat jouw hond medische zorg kan krijgen als hij of zij het nodig heeft en dat is wel zo’n veilig gevoel.

Afhankelijk van het ras, leeftijd, gewicht en dekking kost een hondenverzekering tussen de 20 en 60 euro per maand. Je zou er natuurlijk voor kunnen kiezen om dit geld apart te zetten en op deze manier te sparen voor eventuele medische kosten. Echter, de hoge kosten die een operatie met zich meebrengt heb je niet zomaar bij elkaar gespaard. Het is in dat geval dus fijn als je een verzekering hebt afgesloten.

RELEVANTE ARTIKELEN

Meest populair

Kies de perfecte shampoo voor jouw haartype

Haarverzorging is een van die dagelijkse rituelen die we allemaal in ons leven hebben. Of je nu een bad hair day hebt of gewoon...

Hoe bepaal je de perfecte plek voor de tv

Hoewel steeds minder mensen thuisblijven voor hun favoriete tv-programma, maar hun films en series eerder kijken via streamingdiensten als Canal+, neemt de tv nog...

3 aandachtspunten bij het kopen van een nieuw parfum

Een nieuw luchtje kopen kan best lastig zijn. Het aanbod is niet alleen heel groot, maar het is ook nog eens ontzettend persoonlijk. Wat...