Pasta is een gerecht dat we allemaal wel eens gemaakt hebben. Toch is het voor veel mensen nog een behoorlijke toer om de pasta goed klaar te maken. Als je perfecte pasta wilt hebben, dan kun je misschien wel wat hulp gebruiken. We vertellen je daarom wat je moet doen om de pasta op de juiste manier te koken, waar je op moet letten en je krijgt verschillende tips die jij straks in de keuken kunt gaan gebruiken.
Voldoende water
Het belangrijkste om goede pasta te kunnen koken is water. Je moet voldoende water gebruiken om de pasta aan de kook te brengen. Als vuistregel kun je stellen dat je per 100 gram pasta die je wilt bereiden, 1 liter water in een pan aan de kook brengt. Zodra het water kookt kun je wat zout toevoegen. De pasta kan in de pan gedaan worden als het water aan de kook is. Door een scheutje olijfolie toe te voegen aan het water, zorg je ervoor dat de pasta niet aan elkaar gaat plakken. Het is belangrijk om regelmatig door de pan te roeren.
Beetgaar serveren
De Italianen noemen het al dente, wij zeggen gewoon beetgaar. Pasta moet altijd beetgaar geserveerd worden. Als je kant en klare pasta uit de supermarkt koopt, dan staan er vaak aanwijzingen op de verpakking hoe je het moet bereiden. Houdt voor beetgare pasta altijd aan dat je iets korter kookt dan staat aangegeven. Proef altijd tussendoor of de pasta beetgaar is. Maak je zelf verse pasta? Dan kan het binnen 2-3 minuten al beetgaar zijn. Zodra de pasta klaar is moet het water direct worden afgegoten. Zo voorkom je dat de pasta plakkerig wordt.
Paste koken, welk soort serveer je?
Er zijn veel verschillende soorten pasta die je op tafel kunt zetten. Naast de keuze uit houdbare en verse pasta’s, kun je kiezen voor pasta’s zoals ravioli, spaghetti, penne en nog veel meer. Voor een vrolijk aanzicht zijn er ook pasta’s te koop in verschillende kleuren. Daar zijn vaak ingrediënten zoals spinazie of tomatenpuree aan toegevoegd. Heb je een pasta gekozen en weet je hoe je deze moet klaarmaken? Kies dan ook een lekkere saus om te serveren bij het gerecht.