Redenen om te kiezen voor een zwembad in de tuin

Een zwembad in de tuin is natuurlijk een heerlijke luxe, maar is het voor jou wel een goede keuze? Naast de vele voordelen kleven er namelijk ook enkele nadelen aan. Bekijk in deze blog de redenen om wel te kiezen voor een zwembad in je tuin.

Geen files naar het strand of overvolle buitenzwembaden

Een eigen zwembad in de tuin bespaart je veel tijd en frustraties op hete dagen. Je hoeft niet in de file naar het strand te staan of hutjemutje op het strand te liggen of baantjes te zwemmen in een druk buitenzwembad. En als je niet in de buurt van een strand, meer of openbaar buitenzwembad woont, zijn er ook nog de kosten van de benzine en het parkeren of de openbaar vervoer kaartjes.

Lagere drempel voor de benodigde lichaamsbeweging

Zwemmen is erg gezond. Maar na een lange werkdag heb je vaak geen zin meer om een sporttas met je zwemspullen in te pakken, naar het zwembad te fietsen/rijden, om te kleden, baantjes te trekken, eventueel te douchen, aan te kleden en weer naar huis te gaan. Een gebrek aan tijd, zin en discipline zijn vaak ook de reden dat mensen niet de benodigde lichaamsbeweging krijgen. Een zwembad in de tuin biedt dan de oplossing. Je hoeft dan alleen maar na thuiskomst vanuit het werk je zwemkleding aan te trekken en vervolgens naar je zwembad te lopen om er meteen in te duiken. Vooral op warme dagen is een verfrissende duik in je eigen zwembad een welkome luxe.

Een zwembad in de tuin verhoogt de verkoopwaarde van je huis

Een investering in een zwembad in je tuin betekent ook een hogere verkoopwaarde van je huis. Vooral inbouwzwembaden kunnen zorgen voor een verhoging van wel 10 tot 20%. Als je je huis wilt verhuren, trekt een huis met een zwembad bovendien meer huurders aan.

Poolparty’s in je eigen tuin

Met een eigen zwembad in de tuin kun je gezellige poolparty’s bij jou thuis organiseren. Het is dus ook bevorderlijk voor het onderhouden van je sociale contacten en je bespaart ook nog eens op de kosten voor een feestlocatie. Bovendien kun je ook gezellig met het gezin ontspannen bij het zwembad en de benodigde “quality time” met elkaar hebben.

Gebruik versus onderhoud van een zwembad in de tuin

Je hebt uiteraard veel plezier van een zwembad in de tuin. Toch zijn er ook enkele kanttekeningen waar je rekening mee moet houden. Een zwembad vereist namelijk nogal wat onderhoud. Het water moet schoon worden gehouden. Dit kan handmatig met chloortabletten (en een netje voor bladeren e.d.) of automatisch met een ingebouwd chloorapparaat. Het weer in Nederland is bovendien nogal wisselvallig. Er is daardoor een grote kans dat je niet veel gebruik kunt maken van je zwembad of je moet het niet erg vinden om baantjes te trekken als het koud en bewolkt is. Je kunt je zwembad in de tuin ook laten overkappen als je budget dit toelaat.

RELEVANTE ARTIKELEN

Meest populair

Kies de perfecte shampoo voor jouw haartype

Haarverzorging is een van die dagelijkse rituelen die we allemaal in ons leven hebben. Of je nu een bad hair day hebt of gewoon...

Hoe bepaal je de perfecte plek voor de tv

Hoewel steeds minder mensen thuisblijven voor hun favoriete tv-programma, maar hun films en series eerder kijken via streamingdiensten als Canal+, neemt de tv nog...

3 aandachtspunten bij het kopen van een nieuw parfum

Een nieuw luchtje kopen kan best lastig zijn. Het aanbod is niet alleen heel groot, maar het is ook nog eens ontzettend persoonlijk. Wat...