5 redenen waarom een rolgordijn op maat praktisch is

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe raambekleding, kun je je gemakkelijk overweldigd voelen door het aantal keuzes dat beschikbaar is in winkels en online. Zijn duo rolgordijnen de juiste keuze voor jou of passen jaloezieën beter bij je huidige inrichting? Nou, in sommige gevallen is het juist beter om te kiezen voor rolgordijnen op maat. In dit artikel geven we je een paar redenen waarom dit type raamdecoratie praktisch is!

1. Veelzijdig

Als het gaat om het hebben van een grote verscheidenheid aan kleuren, materialen, opaciteiten en andere specificaties, past geen andere raambekleding zo goed als rolgordijnen. Producenten bieden je een grote verscheidenheid aan rolgordijnen die op maat gemaakt kunnen worden om op deze manier volledig te voldoen aan je behoeften. Hierbij kun je denken aan diverse kleuren, maar ook de breedtes, lengtes, materialen, et cetera.

2. Betaalbaar

Of je nu nieuwe raamdecoratie koopt omdat je net naar een nieuw huis bent verhuisd of je je bestaande raambekleding opwaardeert, je wilt dit op de meest betaalbare manier doen. Sommige huiseigenaren merken dat ze honderden euro’s uitgeven aan designergordijnen en jaloezieën die binnen een paar jaar kunnen vervagen of er versleten uitzien. Rolgordijnen zijn betaalbaarder en duurzamer, waardoor je meer waar voor je geld krijgt dan bij andere producten.

3. Eenvoudig schoon te maken

Als het belangrijk voor je is om gemakkelijk schoon te maken raambekleding te hebben, is er geen betere optie dan rolgordijnen. Jaloezieën hebben meerdere afzonderlijke lamellen en staan ​​vaak in een horizontale hoek wanneer ze open zijn. Hierdoor kunnen ze gemakkelijk onzuiverheden zoals vuil, stof en huidschilfers van huisdieren verzamelen. De nabijheid van de lamellen maakt jaloezieën vaak moeilijk schoon te maken. Hoewel gordijnen misschien gemakkelijker te onderhouden lijken, moeten ze meestal met de hand worden gewassen of chemisch worden gereinigd. Omdat ze geen horizontaal oppervlak hebben, vereisen ze weinig inspanning om schoon te maken en kunnen ze meestal worden afgeveegd met een zachte, vochtige doek om stof of vuil te verwijderen.

4. Maximale weergave

Heb je een prachtige erker in je ontbijthoek die je een fantastisch uitzicht geeft? Ben je iemand die bij mooi weer het liefst de ramen wijd openzet om frisse lucht in huis te halen? Dan kunnen rolgordijnen ongelooflijk voordelig zijn omdat ze volledig verdwijnen wanneer ze worden ingetrokken, zodat je kunt genieten van een ongehinderd zicht en volledige toegang tot je ramen hebt voor eenvoudige bediening. Andere raambekleding zoals gordijnen en traditionele jaloezieën kunnen mogelijk gedeeltelijk van het raam worden weggetrokken, maar zullen meestal op zijn minst gedeeltelijk je zicht belemmeren.

5. Minimaal opdringerig

Tot slot, een van de beste eigenschappen van rolgordijnen is dat ze een strakke, strakke uitstraling hebben die minimaal opdringerig is in je kamer. Andere raambekledingen, zoals dikke gordijnen, hangen niet alleen weg van de muur en nemen ruimte in beslag die anders door meubels of decor zou kunnen worden ingenomen, maar ze kunnen een kamer ook een zwaar, benauwd gevoel geven. Rolgordijnen die aan de binnenkant van het raamkozijn worden gemonteerd, geven huiseigenaren het voordeel van een paar extra centimeters die ze anders zouden hebben verloren.

RELEVANTE ARTIKELEN

Meest populair

Kies de perfecte shampoo voor jouw haartype

Haarverzorging is een van die dagelijkse rituelen die we allemaal in ons leven hebben. Of je nu een bad hair day hebt of gewoon...

Hoe bepaal je de perfecte plek voor de tv

Hoewel steeds minder mensen thuisblijven voor hun favoriete tv-programma, maar hun films en series eerder kijken via streamingdiensten als Canal+, neemt de tv nog...

3 aandachtspunten bij het kopen van een nieuw parfum

Een nieuw luchtje kopen kan best lastig zijn. Het aanbod is niet alleen heel groot, maar het is ook nog eens ontzettend persoonlijk. Wat...