Sieraden combineren: zo doe je dat!

Sieraden kunnen een outfit maken of breken. Het komt nog geregeld voor dat vrouwen een prachtige outfit dragen en dat deze eigenlijk helemaal niet tot haar recht komt door een verkeerde plaatsing of combinatie van sieraden. Zonde! Toch niet heel verrassend. Het combineren van sieraden is best lastig. Zeker wanneer je van opvallende sieraden en eveneens opvallende outfits houdt. Dan wordt het al snel te veel van het goede. Hierdoor vallen de sieraden weg tegen de outfit of neemt de kracht van de outfit juist af. Hoog tijd om hier verandering in te brengen.

Als sieraden op de juiste manier gecombineerd worden, zullen ze de uitstraling van jouw outfit juist versterken. Het combineren van sieraden kun je gelukkig leren. Hieronder zetten we enkele tips op een rij. Met behulp van deze tips gaat het zeker lukken.

Leg de juiste basis

Voordat je begint met combineren is het allereerst belangrijk om over een sterke basiscollectie te beschikken. Een ring goud, een mooie smalle – niet al te opvallende – ketting, een rustige armband, enzovoorts. Dit zijn de dingen die je standaard bij elke outfit zou kunnen dragen. Deze kunnen dus ook bij een zeer drukke of opvallende outfit gedragen worden. Wanneer je echter wat meer de wow-factor wil, kan je ze vervolgens ook weer combineren met net wat meer opvallende sieraden. Met de juiste basis kom je dus al een heel eind.

Houd rekening met de situatie

Bedenk voordat je in je nieuwe outfit hijst goed waar je precies naartoe gaat. De situatie kan enorm verschillen. Ga je lekker uit eten of misschien zelfs wel de kroeg in? Dan mag je wat meer uitpakken dan wanneer je naar het werk gaat. Bovendien moet je ook rekening houden met het praktische aspect. Draag je bijvoorbeeld enorm veel armbanden, dan zullen deze je wellicht in de weg zitten tijdens het werk. Houd er ook rekening mee dat je bij sommige werkomgevingen helemaal geen sieraden mag dragen of dat hier speciale regels vanuit de cao aan verbonden zijn.

Less is more

Het meest verstandige is om één wat duurdere set sieraden te kopen die je met meer dan één outfit kunt combineren. Ga je een keer uit? Dan mag je best wel wat meer uitpakken. Echter, houd wel in je achterhoofd: less is more. Een overdaad aan sieraden kan de gehele uitstraling van een outfit naar beneden halen. Als je het goed doet, dan zullen deze twee elkaar juist versterken. Soms betekent dat inderdaad dat je beter minder sieraden kunt dragen of het iets minimalistischer moet houden.

Wil je voortaan niet meer uren voor de spiegel staan om verschillende setjes uit te proberen? Ben je hierdoor altijd veel te veel tijd kwijt voordat je éindelijk kunt vertrekken? Maak het jezelf dan gemakkelijk door op een vrije dag uitgebreid alles met elkaar te combineren. Weet je welke setjes sieraden passen? Leg deze dan standaard bij de outfit in kwestie. Zo wordt aankleden een koud kunstje.

RELEVANTE ARTIKELEN

Meest populair

Gordijnen: Meer dan alleen een stijlvolle raamdecoratie

Gordijnen zijn een essentieel onderdeel van elk interieur. Ze bieden privacy, helpen de kamer te isoleren en dragen bij aan de sfeer van de...

Waarom kiezen voor een terrasoverkapping?

Wil jij het gehele jaar van het buitenleven kunnen genieten, maar wel droog blijven? Overweeg dan eens om een terrasoverkapping aan huis te plaatsen....

Nieuwe koffiesmaken proberen? Zo weet je welk jij het lekkerst vindt!

Ben jij een koffieliefhebber die altijd op zoek is naar nieuwe en spannende smaken om te proberen? Zo ja, waarom ga je dan niet...