Dit zijn de soorten jaloezieën en hun kenmerken

Mocht je je ramen opnieuw willen bekleden, gaan verhuizen of gewoon een luxere uitstraling in je woning willen creëren, dan zijn jaloezieën misschien wel de perfecte keuze voor jou. Het geeft een ‘less is more’ gevoel en een wat serenere indruk dan een zwaar gordijn kan doen. Jaloezieën komen in allerlei soorten en maten en zijn daarom vrijwel geschikt in ieder type interieur. In dit artikel lichten we de verschillende soorten jaloezieën uit.

Aluminium jaloezieën

Aluminium jaloezieën zorgen voor een strakke uitstraling in je huis en zijn tevens super geschikt voor bijvoorbeeld de badkamer. Dit komt omdat aluminium waterdamp bestendig is. Daarnaast is aluminium warmtewerend en laat geen licht door. Dat betekent dat je in grotere ruimtes de warmte goed buiten kunt houden in de zomer en andersom in de winter. Scheelt weer op de energierekening!

Houten jaloezieën

Houten jaloezieën geven die echte natuurlijke uitstraling aan je huis omdat deze type jaloezieën gemaakt wordt van echt hout en dus een natuurproduct is. Je vindt dit type jaloezieën dan ook in veel kleuren en soorten, wat het een gangbaar en populair type raamdecoratie maakt in vele woningen: van klassiek tot modern. Tot slot hebben houten jaloezieën hebben een hoge isolatiefactor op zowel thermisch als akoestisch vlak.

PVC jaloezieën

PVC betekent Poly-Vinyl-Chloride. Dit is het materiaal waar PVC van gemaakt wordt. Het is een type Thermoplast kunststof dat in enige mate buigbaar is. PVC jaloezieën zien eruit als houten jaloezieën, maar gaan minder snel kapot. In tegenstelling tot houten jaloezieën zijn ze ook nog eens brandvertragend en vochtbestendig. Met PVC kun je de hout-look creëren, zonder de nadelen van hout of het kappen van bomen.

Ben je benieuwd naar de jaloezieën en de opties in jouw woning? Neem dan eens een kijkje bij de jaloezieën van Topjaloezieën.nl. Een onwijs breed aanbod van hoge kwaliteit met met top service waar ze al jaren om gewaardeerd worden. Ook als je jaloezieën op maat nodig hebt kun je hier terecht.

RELEVANTE ARTIKELEN

Meest populair

Bescherm je huid in stijl: welke zonnebrand kiezen voor de zomer?

De zomer is de tijd om van de zon te genieten, maar het is ook belangrijk om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen....

Wat zijn de trends in 2023 voor jouw huis? Ontdek de nieuwste interieurtrends

Met het nieuwe jaar in zicht is het tijd om te kijken naar de interieurtrends die het komende jaar zullen domineren. Hieronder vind je...

Welke producten voor haarverzorging zijn er allemaal?

Je haar is een belangrijk onderdeel van je uiterlijk en het is dus logisch dat je het zo goed mogelijk wilt verzorgen. Het is...