Dit zijn de verschillende soorten trouwjurken

Je gaat trouwen, gefeliciteerd! Op deze dag wil je natuurlijk de perfecte jurk aan. Dat betekent dat je een jurk wilt die aansluit bij jouw lichaam en je behoeftes. Nou kan het zo zijn dat als je naar trouwjurken gaat kijken, je flink overspoeld kan raken door het aanbod. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende soorten trouwjurken te krijgen! In dit artikel vertellen we je daarom meer over de meest voorkomende soorten trouwjurken. Laat je inspireren!

A-lijn silhouet

De A-lijn trouwjurk is een echte klassieke trouwjurk. Dit silhouet ziet er letterlijk uit als een letter A en is niet voor niets een van de meest geliefde soorten trouwjurken onder de meeste bruiden. Dit komt omdat dit silhouet de taille flatteert en de heupen camoufleert. Tot slot balanceert het rechte schouders. De jurk is de perfecte romantische look, zonder het drama van een baljurk.

Baljurk silhouet

De meer dramatische vorm van de baljurk. Dit silhouet is zeer smal en rok wijd uitlopend, waardoor het bijvoorbeeld dramatische ruches kan hebben of glad naar beneden kan vallen. De look heeft zoals hierboven genoemd dus een echt dramagehalte en creëert daardoor de ultieme prinsessen uitstraling. Perfect ook als je bredere heupen wilt verbergen bij een peerfiguur of plus size.

Trompet silhouet

Dit silhouet lijkt erg op de mermaid jurk, maar deze loopt al uit boven de knie en op het dijbeen. Dit is een silhouet wat vaak gekozen wordt als de bruid voor een sexy trouwjurk wilt gaa, maar de heupen en billen iets minder wilt accentueren. Ook voor de kleinere bruid is dit een ideale fit als je optisch wat langer wilt lijken.

Zeemeermin silhouet

Het stond hierboven ook al even, maar de mermaid silhouet is ook echt een sexy silhouet. Het is een strak aansluitende trouwjurk die net onder de knie uitloopt in een wijde rok. Deze stijl is typerend voor het accent leggen op de heupen, billen en de buik. Het is dan ook een silhouet waar niet iedereen zich comfortabel in voelt. Toch is het zo dat je niet per se slank hoeft te zijn voor dit silhouet: rondingen op de heupen maken het juist extra sexy.

Recht silhouet

Een recht silhouet is voor bruiden die liever niet heupen of taille accentueren, maar wel curves willen laten zien. Het is dan ook echt een recht silhouet. Je lijkt optisch ook langer, wat weer mooi is meegenomen voor kleine bruiden.

RELEVANTE ARTIKELEN

Meest populair

Komt incontinentie veel voor bij vrouwen?

Incontinentie, oftewel ongewild urineverlies, is een veelvoorkomend issue bij vrouwen en kan flink invloed hebben op hun levensgenot. Laten we eens kijken wat incontinentie...

Alles wat je moet weten over fillers

In de wereld van esthetische behandelingen zijn fillers de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun uiterlijk te verbeteren...

Mismatched sokken: dé sokkentrend van dit moment

Individualisme is de manier van leven van tegenwoordig. Originaliteit is daarvoor van groot belang. Dat kan je op allerlei manieren laten terugkomen. Bijvoorbeeld in...