Spannend! Uit de kast komen naar vriendinnen

Je bent er van overtuigd, je hebt een voorkeur voor hetzelfde geslacht. De progress vlag prijkt al aan jouw muur, Maar nu? Hoe kom je uit de kast naar jouw vriendinnen? Het is hartstikke spannend en je weet nooit welke reacties je kunt verwachten. Wij hebben vier tips die jou kunnen helpen bij het uit de kast komen.

Eén voor één of de hele groep?

Natuurlijk moet je vooral doen waar jij je prettig bij voelt. Maar over het algemeen geven wij als tip om te beginnen bij je beste vriendin. Binnen jullie vriendengroep zit vast net die ene vrouw waar jij je altijd vertrouwd bij hebt gevoeld. Vertel het eens aan deze persoon. In een groep durven mensen vaak niet hun eerlijke reactie te laten zien, maar dit is wel anders als ze alleen zijn. Je kunt er ook voor kiezen om een brief te schrijven naar deze goede vriendin en/of de gehele groep. Wanneer je rustig na kunt denken over wat jij wilt zeggen, dan zijn de woorden in de brief vaak direct treffend.

Bereid jezelf voor op de reacties

Natuurlijk ken jij je vriendinnen het beste en zijn zij over het algemeen heel ruimdenkend, maar toch kan het zijn dat wat voor jou de normaalste zaak van de wereld lijkt, door hun even verwerkt moet worden. Er staan online veel tips over het omgaan met negatieve opmerkingen, lees deze vooral eens door. Stel ook niet te hoge verwachtingen, dan kan de reactie alleen maar meevallen.

Accepteer jezelf

Het klinkt als een open deur, maar accepteer zelf wie je bent en wat jouw seksuele geaardheid is. Dit zorgt er ook voor dat de opmerkingen van je vriendinnen veel beter te relativeren zijn. Daarnaast hebben ze eigenlijk ook weinig te zeggen als jij laat zien hoe stevig je in je schoenen staat. Doe jezelf dan ook vooral niet anders voor dan wie je bent! De jaren in de kast zijn nu voorbij.

Praat eens met een ervaringsdeskundige

Ken je in jouw omgeving meer mensen die uit de kast zijn gekomen? Vraag eens aan hun hoe zij dit hebben aangepakt. Misschien hebben zij nog goede tips die je kunnen helpen. Ook online zijn er veel verhalen te vinden van zowel vrouwen als mannen die uit de kast zijn gekomen. Neem mee wat voor jou handig is. Beter goed gejat dan slecht verzonnen zeggen wij dan maar! Hopelijk heb je iets aan deze tips, maar bovenal moet je trots zijn op wie je bent! Laat je niet opjagen om uit de kast te komen en laat die Progress vlag maar wapperen!

RELEVANTE ARTIKELEN

Meest populair

Kies de perfecte shampoo voor jouw haartype

Haarverzorging is een van die dagelijkse rituelen die we allemaal in ons leven hebben. Of je nu een bad hair day hebt of gewoon...

Hoe bepaal je de perfecte plek voor de tv

Hoewel steeds minder mensen thuisblijven voor hun favoriete tv-programma, maar hun films en series eerder kijken via streamingdiensten als Canal+, neemt de tv nog...

3 aandachtspunten bij het kopen van een nieuw parfum

Een nieuw luchtje kopen kan best lastig zijn. Het aanbod is niet alleen heel groot, maar het is ook nog eens ontzettend persoonlijk. Wat...