4x tips en inspiratie voor huidverzorging in de lente

Het einde van de winter is bijna in zicht. Hét moment waar de meeste mensen reikhalzend naar uitkijken. Waarop we direct de kriebels krijgen om huis en tuin aan te pakken en weer iets aan de gezondheid te gaan doen. Dit is tegelijkertijd ook de periode waarin de huid wel wat extra aandacht kan gebruiken. Zeker nu de zon weer wat vaker doorbreekt, we eindelijk niet meer constant bij kunstmatige verwarming zitten en we vaak veel te warm douchen. Hoog tijd voor een oppepper dus. Maar hoe maak je jouw huid gereed voor de lente? Hier volgen 4 tips & inspiratie voor huidverzorging in de lente.

1. Schaf een goede zonnebrandcrème aan

Allereerst is het belangrijk om de huid goed te beschermen tegen de zon. Zeker tijdens die allereerste echte zonovergoten lentedagen. De zonkracht in Nederland is gedurende de winter extreem laag. Daardoor kan je huid nu waarschijnlijk nog maar weinig hebben. Dit moet opgebouwd worden. Wanneer je op die eerste echte lentedag direct in de volle zon gaat lopen, dan is de kans groot dat je een zonverbranding oploopt. Slecht voor de huid én heel pijnlijk. Schaf daarom ruim van tevoren al een goede zonnebrandcrème, -melk of -stick aan. Bijvoorbeeld van Clinique. Zo weet je zeker dat je huid goed beschermd is.

Wist je dat er het hele jaar door UV-stralen in de lucht aanwezig zijn? Daarom raden dermatologen aan om iedere dag een crème met SPF of zonnebrandcrème op te smeren. Ook wanneer het weer erg treurig is.

2. Maak gebruik van een andere gezichtscrème

Het is ook goed om te wisselen van gezichtscrème richting het voorjaar. Waar in de winter de huid vaak een stuk droger is door een slechter binnenklimaat, zien we dat de huid in het voorjaar en de zomer weer minder hulp nodig heeft. Je hydrateert beter door de warmte en je bent vaker buiten (wat ook weer van positieve invloed is op de huid). Daardoor zijn zeer zware gezichtscrèmes niet meer noodzakelijk. Het is goed om regelmatig af te wisselen en je huid hetgeen te geven wat het op dat moment verlangt.

3. Zuiver je lichaam door voldoende te hydrateren

Een van de grootste nadelen van de winter is dat we veel te weinig buiten komen. Zeker bij een relatief treurige winter. In dat geval zul je dus heel wat uren hebben doorgebracht bij de verwarming. Laat dat nu net zeer uitdrogend kunnen werken voor de huid en het haar. Daarom is het van belang om de lente direct goed te beginnen en je lichaam eens flink te zuiveren. Door veel water te drinken, maar bijvoorbeeld ook om een aantal liter kruidenthee naar binnen te werken. Je bent wat je eet (of in dit geval drinkt!) Bij goed hydrateren zal je het verschil aan de gezondheid van de huid direct merken.

4. Meer bewegen in de buitenlucht

Voldoende buitenlucht is van essentieel voor de gezondheid. Het geeft energie, maar zorgt ook nog eens voor een betere bloedcirculatie. Dat maakt de huid ook mooier. Let er wel op dat je natuurlijk altijd eerst goed de huid insmeert voordat je buiten gaat sporten.

RELEVANTE ARTIKELEN

Meest populair

Kies de perfecte shampoo voor jouw haartype

Haarverzorging is een van die dagelijkse rituelen die we allemaal in ons leven hebben. Of je nu een bad hair day hebt of gewoon...

Hoe bepaal je de perfecte plek voor de tv

Hoewel steeds minder mensen thuisblijven voor hun favoriete tv-programma, maar hun films en series eerder kijken via streamingdiensten als Canal+, neemt de tv nog...

3 aandachtspunten bij het kopen van een nieuw parfum

Een nieuw luchtje kopen kan best lastig zijn. Het aanbod is niet alleen heel groot, maar het is ook nog eens ontzettend persoonlijk. Wat...