De beste tips als je een tanningsspray gaat gebruiken

Als het zonnetje weer tevoorschijn komt willen we natuurlijk allemaal al lekker bruin zijn en dan is een tanningsspray helemaal ideaal. Maar hoe kan je die nu het beste gebruiken?

Voorbehandeling

Het klinkt misschien logisch, maar denk er wel aan dat je geschoren moet zijn voor je de tanningsspray gaat aanbrengen. Dat geeft echt het mooiste resultaat. Scheren na het aanbrengen van de tanningsspray kan ervoor zorgen dat de spray gaat uitlopen.

Zorg dat je huid goed droog is

Dus niet recht onder de douche vandaag en de tanningsspray erop. Nee, eerst je huid goed afdrogen en eventjes laten drogen aan de lucht. Als de huid nog nat is krijg je nooit een gelijkmatige verdeling van de tanningsspray.

Scrubben

Om droge huidcellen te verwijderen is het goed om de huid eerst te scrubben. Let er wel op dat je dat ongeveer 24 uur voor het aanbrengen van de tanningsspray doet zodat je huid na het scrubben eerst nog eventjes tot rust kan komen.

Breng de spray aan van beneden naar boven

Dus bij je voeten beginnen en zo naar boven werken. Op die manier ga je vermijden dat je strepen krijgt. Zorg ervoor dat de hoeveelheid die je aanbrengt niet te groot is.

Vochtgehalte van de huid

Als het vochtgehalte van je huid niet goed is dan heb je kans dat je donkere plekken krijgt. Douchen droogt je huid uit. Dus als je een douche genomen hebt en je goed hebt afgedroogd moet je een vocht inbrengende crème aanbrengen. Deze crème mag zeker niet op oliebasis zijn. Dan trekt je tanningsspray niet meer goed in door de olielaag die op je huid ligt.

Hoe kies ik de juiste kleur?

Ga niet voor een hele donkere kleur. Dan lijkt het heel onnatuurlijk. Je moet een kleur kiezen die bij je past. Als jij twijfelt, laat je dan adviseren door de verkoopster.

Marc Inbane heeft hele goede producten voor huidverzorging. In de producten voor huidverzorging van Marc Inbane zitten namelijk ingrediënten die plantaardig en voedend zijn en dus heel goed voor je huid. Met te agressieve producten droog je namelijk je huid uit en dat is niet de bedoeling.

Ga aan de slag met deze tips en je zal merken dat je tanningsspray perfect is aangebracht en jij er dus helemaal klaar voor bent om al lekker bruin van het eerste zonnetje te genieten.

RELEVANTE ARTIKELEN

Meest populair

Bescherm je huid in stijl: welke zonnebrand kiezen voor de zomer?

De zomer is de tijd om van de zon te genieten, maar het is ook belangrijk om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen....

Wat zijn de trends in 2023 voor jouw huis? Ontdek de nieuwste interieurtrends

Met het nieuwe jaar in zicht is het tijd om te kijken naar de interieurtrends die het komende jaar zullen domineren. Hieronder vind je...

Welke producten voor haarverzorging zijn er allemaal?

Je haar is een belangrijk onderdeel van je uiterlijk en het is dus logisch dat je het zo goed mogelijk wilt verzorgen. Het is...