Tips voor een heerlijke vrouwenavond

Wat is er nou leuker dan samenkomen met alleen je vriendinnen? Je hoeft niet eens de deur uit om er een fijne vrouwenavond van te maken. Thuis kan je het gevoel van een dag naar de spa creëren door allemaal in badjassen dames samen te komen en gezichtsmaskers en voetenbadjes met elkaar te doen. Zo kan iedereen tot rust komen onder het genot van een drankje en mooie muziek. Hieronder staan nog vier tips voor een heerlijke vrouwenavond.

Ouderwets spelletjes spelen

Als kind speelden je misschien vaak gezelschapsspellen met je familie, en eigenlijk was dat hartstikke leuk! Spelletjes spelen met je vriendinnen is niet alleen gezellig, maar je leert elkaar ook weer op een andere manier kennen. Leuke spelletjes om samen met een groepje te doen zijn monopoly, rummikub, wingspan of clever.

Samen koken

Wat natuurlijk belangrijk is bij een gezellige vrouwenavond is lekker eten en drinken. Je kan zorgen dat iedereen van te voren wat maakt en meeneemt naar je huis, maar je kan ook ter plekke samen wat koken. Je zou bijvoorbeeld een thema kunnen afspreken zoals Italië en de hele avond alleen maar Italiaanse gerechten, drankjes en muziek kunnen doen. Het is ook een goed idee om altijd wat makkelijke dingen in huis te hebben om te eten, zoals chips, chocolade, of snackgroenten.

Kleding ruilen

Tegenwoordig is het heel populair om deel te nemen aan een kledingruil. Iedereen die meedoet gaat door haar kledingkast heen en haalt eruit wat ze niet meer draagt. De deelnemers doen alle kleding is grote tassen en geven deze tassen door. Iedereen kan dan uitzoeken wat zij leuk zou vinden om te dragen. Vind je het lastig om te bepalen welke kledingstukken je weg wilt doen? Een goede vuistregel is om kledingstukken weg te doen wanneer je ze in ieder geval een jaar niet meer hebt gedragen. Door kleding met je vriendinnen te ruilen is het misschien makkelijker om je kleding weg te doen, want in ieder geval heeft iemand er nog plezier van!

Toch liever het huis uit?

Een vrouwenavond kan natuurlijk ook buitenshuis plaatsvinden. Er zijn talloze workshops, evenementen en andere activiteiten te doen. Je kan bijvoorbeeld naar een bierproeverij gaan, of een proeverij van bepaalde gerechten. Of je gaat met je vriendinnen naar een concert van een muzikant van jullie allemaal van houden. Bij workshops kan je bijvoorbeeld denken aan schilderen, koken of aan een workshop over planten verzorgen.

RELEVANTE ARTIKELEN

Meest populair

Kies de perfecte shampoo voor jouw haartype

Haarverzorging is een van die dagelijkse rituelen die we allemaal in ons leven hebben. Of je nu een bad hair day hebt of gewoon...

Hoe bepaal je de perfecte plek voor de tv

Hoewel steeds minder mensen thuisblijven voor hun favoriete tv-programma, maar hun films en series eerder kijken via streamingdiensten als Canal+, neemt de tv nog...

3 aandachtspunten bij het kopen van een nieuw parfum

Een nieuw luchtje kopen kan best lastig zijn. Het aanbod is niet alleen heel groot, maar het is ook nog eens ontzettend persoonlijk. Wat...