Een tuin overkapping maken: hoe pak je dit aan?

Wil jij je tuin helemaal afmaken met een tuin overkapping? Dat is een zeer goed idee! Een tuin overkapping zorgt namelijk voor een extra fijne plek voor een terras. Zo zit je namelijk droog als het regent en hoef je niet de hele dag in de felle zon te zitten. Je kunt er voor kiezen om een tuin overkapping te laten maken, maar je kunt er ook zelf een maken. Om je te helpen bij deze keuze, hebben we een stappenplan opgesteld. Zo kun je zelf een weloverwogen keuze maken om de tuin overkapping zelf te maken.

Een budget en plan opstellen

Voordat je aan een nieuwe klus begint, is het altijd aangeraden om een duidelijk plan te maken. Doordat je een plan opstelt, weet je precies hoeveel tijd je nodig hebt om de bouw te realiseren. Daarnaast moet je natuurlijk ook weten wanneer je wat wilt gaan doen, zodat je genoeg tijd en ruimte kunt vrijmaken voor de bouw. Vervolgens dien je ook een budget op te stellen. Dit zal er direct voor zorgen dat je niet in geldnood komt als je de tuin overkapping aan het bouwen bent. Zo is het bijvoorbeeld ook verstandig om alle spullen direct aan te schaffen bij dezelfde houthandel. Gadero is hier bijvoorbeeld een zeer goede keuze voor!

Een bouwtekening volgen

Een mogelijkheid die je hebt is het volgen van een bouwtekening. Door het volgen van een bouwtekening maak je gebruik van verschillende voordelen. Allereerst kun je zelf een ontwerp uitkiezen die je graag wilt maken. Hierdoor hoef je niet zelf iets te verzinnen, en weet je zeker dat het goed gaat en het veilig is. Vervolgens staan ook alle materialen die je nodig hebt aangegeven in de bouwtekening. Dit is wel zo handig als je niet precies weet wat je nodig hebt. Tot slot staat alles stap voor stap uitgelegd. Dit maakt de kans op fouten vele malen lager dan wanneer je het zonder bouwtekening wilt gaan doen!

De juiste materialen aanschaffen

Nadat je een goed plan hebt gemaakt, een budget hebt opgesteld en een bouwtekening hebt uitgekozen, ga je de materialen aanschaffen. Hiervoor kun je bij een houthandel zoals Gadero terecht. Kies altijd een goede houtsoort uit, zoals bijvoorbeeld douglas hout. Dit zorgt ervoor dat je het eenvoudig kunt bewerken en de tuin overkapping enorm lang mee gaat. Vervolgens is het ook aangeraden om de juiste gereedschappen te bemachtigen. Deze kun je huren, maar kun je in sommige gevallen ook beter kopen.

De tuin overkapping bouwen

Heb je alle materialen aangeschaft? Dan ga je starten met de bouw. Je begint altijd met de onderkant van de tuin overkapping. Hiervoor maak je een sterke fundering, zodat de overkapping ook sterk kan blijven staan. Bij een houten overkapping zorg je er altijd voor dat de palen diep genoeg in de grond bevestigd worden. Vervolgens kun je het dak er op leggen en je tuin overkapping is klaar! Uiteraard dien je deze wel goed te bevestigen. Tot slot kun je nog leuke accessoires toevoegen om de overkapping compleet te maken.

RELEVANTE ARTIKELEN

Meest populair

Kies de perfecte shampoo voor jouw haartype

Haarverzorging is een van die dagelijkse rituelen die we allemaal in ons leven hebben. Of je nu een bad hair day hebt of gewoon...

Hoe bepaal je de perfecte plek voor de tv

Hoewel steeds minder mensen thuisblijven voor hun favoriete tv-programma, maar hun films en series eerder kijken via streamingdiensten als Canal+, neemt de tv nog...

3 aandachtspunten bij het kopen van een nieuw parfum

Een nieuw luchtje kopen kan best lastig zijn. Het aanbod is niet alleen heel groot, maar het is ook nog eens ontzettend persoonlijk. Wat...