Veel voorkomende tandheelkundige noodgevallen en hoe tandartsen ermee omgaan

De mond is een gevoelig en complex deel van het lichaam. De mond bevat veel verschillende soorten weefsels, zoals botten, spieren en zenuwen. Wanneer deze onderdelen beschadigd zijn, zal een tandarts Amsterdam vaak een plaatselijke verdoving gebruiken om ervoor te zorgen dat je zo comfortabel mogelijk bent terwijl zij de schade herstellen. Hoewel er enkele van de meest voorkomende tandheelkundige noodgevallen zijn, zijn er vele andere die onmiddellijke aandacht vereisen. Als je je zorgen maakt over je mondgezondheid, aarzel dan niet om contact op te nemen met je plaatselijke tandarts.

Abces

Een tandabces is een infectie van de ruimte tussen de tanden en het tandvlees. Een abces kan een pijnlijk, witachtig uitsteeksel op je tandvlees veroorzaken. Behandel een abces tijdelijk door je mond te spoelen met zout water. Voer dit meerdere keren per dag uit. Dit helpt bij pijnverlichting en pusvermindering. Als je denkt een abces te hebben, maak dan direct een afspraak met tandartsen Rotterdam Zuid. Als de infectie niet wordt behandeld, kan deze zich naar je bloedbaan verspreiden. Dit kan leiden tot sepsis, een giftige en dodelijke medische aandoening. Je tandarts weet hoe ze de verspreiding van de infectie kunnen voorkomen, dus probeer het niet alleen te behandelen.

Afgebroken of gebarsten tand

Als je een tand afbreekt of barst, moet je zo snel mogelijk naar een tandarts gaan. De tandarts zal het beschadigde gebied opvullen met hars composiet of porselein om verdere schade te voorkomen en de vorm van de tand te herstellen.

Gebroken kaak

Een gebroken kaak is een van de meest voorkomende tandheelkundige noodgevallen. Jaarlijks zien tandartsen honderden patiënten met deze pijnlijke en soms levensbedreigende aandoening. Sommige mensen noemen het een gebroken kaak, maar je kunt je tandarts het een onderkaakfractuur of andere termen zoals ‘gebroken onderkaak’ horen noemen. Of je nu een volwassene of een kind bent, er zijn verschillende tekenen die erop wijzen dat je mogelijk een breuk in je kaakbot hebt. Je kunt een pijnlijke zwelling rond je gezicht hebben. Daarnaast kun je moeite hebben met bewegen of je mond wijd openen. Als deze symptomen langer dan 48 uur na een verwonding aanhouden, zoek dan onmiddellijk medische hulp.

Ernstige kiespijn

Als je ernstige kiespijn hebt, moet je meteen de tandarts bellen. Zij kunnen je mogelijk helpen met pijnverlichting en andere behandelingsopties. Een tandarts zal je tanden onderzoeken en je een idee geven van de oorzaak van het probleem, zodat zij het goed kunnen behandelen. Indien onbehandeld, kan ernstige kiespijn leiden tot ernstige problemen zoals infectie of zelfs zenuwbeschadiging.

RELEVANTE ARTIKELEN

Meest populair

Kies de perfecte shampoo voor jouw haartype

Haarverzorging is een van die dagelijkse rituelen die we allemaal in ons leven hebben. Of je nu een bad hair day hebt of gewoon...

Hoe bepaal je de perfecte plek voor de tv

Hoewel steeds minder mensen thuisblijven voor hun favoriete tv-programma, maar hun films en series eerder kijken via streamingdiensten als Canal+, neemt de tv nog...

3 aandachtspunten bij het kopen van een nieuw parfum

Een nieuw luchtje kopen kan best lastig zijn. Het aanbod is niet alleen heel groot, maar het is ook nog eens ontzettend persoonlijk. Wat...