Vier redenen waarom glijmiddel zo belangrijk is

Glijmiddel is tegenwoordig bijna overal verkrijgbaar. Van de plaatselijke drogist tot de supermarkt. Het is anno 2022 de normaalste zaak van de wereld om deze mee te nemen. Toch associëren veel mensen glijmiddel nog altijd met ouderdom. Oudere dames die door droogte geen goede seks meer kunnen hebben. Een vreselijk taboe en helemaal niet juist. Glijmiddel is namelijk voor iedereen. Jong en oud. Met behulp van de beste glijmiddel maak jij elke vrijpartij even spectaculair. Als je je er voor openzet, kan dit heel veel moois tot gevolg hebben.

Nog altijd niet overtuigd? Hier volgen vier redenen waarom glijmiddel zo belangrijk is en eigenlijk in elk nachtkastje thuishoort.

1. Het is een genotsmiddel

Veel mensen zien glijmiddel nog altijd als hulpmiddel voor mensen die zelf enorme droogte ervaren. Niets is echter minder waar. Natuurlijk kan glijmiddel handig zijn wanneer je zelf er langer over doet om voldoende vocht te produceren. Dit is echter niet de voornaamste reden om glijmiddel te gebruiken. Het is ook gewoon een genotsmiddel. Een middel waarmee je alles net wat fijner maakt. Wat sensueler. Natuurlijk maak je zelf ook vocht aan. Maar met behulp van glijmiddel maak je het allemaal nog soepeler, de wrijving nóg minder en het genot veel meer. Er zijn zelfs speciale glijmiddelen die extra sensaties toevoegen. Bijvoorbeeld een fijne tinteling.

2. Pijn voorkomen

Er zijn genoeg vrouwen die regelmatig pijn ervaren tijdens de seks. Dit kan verschillende redenen hebben. Meestal zijn dit hormonale oorzaken. Bijvoorbeeld doordat ze net gemenstrueerd hebben en daardoor nog vaginale droogte ervaren of door het geven van borstvoeding. Ook zijn er vrouwen die kampen met vaginistische problemen en daardoor eigenlijk altijd (lichte) pijn ervaren tijdens penetratie. Dit komt bij circa één op de drie vrouwen voor. Glijmiddel kan in dit geval ervoor zorgen dat het voor beide partijen weer fijn wordt om seks te hebben. Er ontstaat minder wrijving en de penetratie verloopt soepeler en veel minder pijnlijk.

3. Ook bij masturbatie

We masturberen bijna allemaal wel eens. Daar gaan we geen doekjes om winden. Ook wanneer je letterlijk de hand aan jezelf legt, is het prettig om het genot nog een tikkeltje te kunnen verhogen. Glijmiddel kan hierbij helpen. Doordat je het extra vochtig maakt, ontstaat er minder wrijving en meer genot. Kies hierbij ook nog eens voor een speciaal prikkelend glijmiddel en je bent binnen de kortste keren in extase.

Ook voor de man is glijmiddel erg prettig. De penis is een zeer gevoelig orgaan. Masturberen zonder enig vocht kan dan ook voor zeer pijnlijke wrijving zorgen. Glijmiddel kan helpen om het prettiger te maken. Hierbij geldt: hoe vochtiger, hoe beter.

4. Elkaar masseren

Willen jullie elkaar in een romantische bui eens masseren? Maar heb je geen massageolie bij de hand? Dan komt glijmiddel in dit geval ook zeker van pas. Eigenlijk is glijmiddel gewoon van alle markten thuis. Zo sla je twee vliegen in één klap. Een heerlijke massage inclusief happy ending!

RELEVANTE ARTIKELEN

Meest populair

Kies de perfecte shampoo voor jouw haartype

Haarverzorging is een van die dagelijkse rituelen die we allemaal in ons leven hebben. Of je nu een bad hair day hebt of gewoon...

Hoe bepaal je de perfecte plek voor de tv

Hoewel steeds minder mensen thuisblijven voor hun favoriete tv-programma, maar hun films en series eerder kijken via streamingdiensten als Canal+, neemt de tv nog...

3 aandachtspunten bij het kopen van een nieuw parfum

Een nieuw luchtje kopen kan best lastig zijn. Het aanbod is niet alleen heel groot, maar het is ook nog eens ontzettend persoonlijk. Wat...