Wat eten we vandaag?

Wat eten we vandaag is een vraag die een groot deel van Nederland zichzelf iedere dag weer stelt. Het is in veel gevallen een vraag die beantwoord wordt met een welbekend antwoord. Men kiest gemakkelijk voor een gerecht dat binnen de eigen vaardigheden en bekende keukens valt en wat dus moeilijk kan mislukken. Toch is het goed om de vraag ook regelmatig met een onbekend antwoord te beantwoorden. Door nieuwe gerechten uit onbekende keukens te bereiden leer je niet alleen jezelf beter koken, maar krijg je ook nog eens meer diverse voedingsstoffen binnen! Divers eten is naast heel lekker ook nog eens ontzettend goed voor onze weerstand. Daarom vertellen we je in deze blog hoe jij gemakkelijk jouw eetpatroon diverser kan maken.

Probeer gerechten uit nieuwe keukens

Je kunt je eetpatroon diverser maken door te leren koken uit nieuwe keukens. Door gerechten te bereiden uit voor jouw onbekende keukens zul je al snel in aanraking komen met producten en kruiden die waarschijnlijk nooit gebruikt. De nieuwe keukens geven jou de mogelijkheid om nieuwe smaken te ontdekken en zo ook je eigen smaak te ontwikkelen. Het leren koken uit nieuwe keukens hoeft ook nog eens niet heel moeilijk te zijn. Je kunt het makkelijkst beginnen door relatief bekend gerecht uit een nieuwe keuken te kiezen. Als je bijvoorbeeld weet hoe je nasi moet bereiden, dan kun je eens proberen om een Surinaamse nasi te bereiden. Als je nul ervaring hebt met de Surinaamse keuken, dan is het bijvoorbeeld niet verstandig om direct te beginnen met een ingewikkeld gerecht als roti. Door een gerecht te kiezen dat dichtbij je mogelijkheden staan kom je op een voorzichtige manier in aanraking met de nieuwe keukens. Zo kun je stukje bij beetje ingewikkeldere gerechten maken en leer je stap voor stap de gehele keuken kennen!

Laat het eten eens bereiden door aan ander

Als je in een samengesteld huishouden woont kun je je eetpatroon diverser maken door nieuwe koks aan te wijzen. Als jij bijvoorbeeld altijd het avondeten verzorgd, zal het gehele huis zich vormen naar jouw voedingspatronen. Door eens een nieuwe kok in het huishouden aan te wijzen wordt er een nieuwe blik op het avondeten geworpen. Geen kok is gelijk en het aanwijzen van een nieuwe kok zal dus al snel de maaltijden anders maken. Het is hierin belangrijk om te blijven rouleren tussen de koks. Zo blijven de maaltijden zo divers mogelijk!

Als je dus morgen weer in de supermarkt staat en jezelf de vraag stelt: “Wat eten we vandaag?”, dan kun je deze vraag ook eens doorspelen naar je huisgenoot, kind of partner! Een nieuwe en frisse blik op het avondeten van een van de overige leden van het huishouden kan wonderen doen voor de diversiteit!

RELEVANTE ARTIKELEN

Meest populair

De 7 schoonheden van de vrouw

Ben jij een geluksvogel en heb jij een van de 7 schoonheden van de vrouw? Deze uiterlijke kenmerken zijn ontstaan in de zestiende eeuw...

Guilty pleasure betekenis & voorbeelden

Een guilty pleasure is te vertalen naar een film, een televisieprogramma, muziek of iets anders waarvan je geniet, ondanks het feit dat het niet...

5x waarom je een one night stand moet hebben gehad

Mocht je als happy single door het leven gaan dan kan het een keer leuk zijn om een one night stand mee te maken....