Wat is clear protein?

Clear protein is een soort proteïne dat in tegenstelling tot andere eiwitten niet romig wordt wanneer je het oplost in water of melk. Het wordt gebruikt in voedingssupplementen en is een bron van essentiële aminozuren. Het helpt je spieren groeien en herstellen en kan helpen bij het verminderen van spierverlies tijdens het afvallen. Clear protein is ook rijk aan glutamine, een aminozuur dat belangrijk is voor de gezondheid van je spieren en weefsels. Glutamine kan ook helpen bij het verminderen van vermoeidheid en spierpijn. Kortom, allerlei verschillende voordelen dus! Wil jij meer weten of clear protein? Lees dan snel verder.

Hoeveel proteïne heb je nodig per dag?

Dat hangt af van verschillende factoren, zoals je leeftijd, geslacht, activiteitenniveau en spiermassa. Gemiddeld gezien hebben vrouwen ongeveer 0,8 gram proteïne per kilo lichaamsgewicht nodig, terwijl mannen ongeveer 1 gram proteïne per kilo lichaamsgewicht nodig hebben. Als je een actief levensstijl hebt of veel spiermassa hebt, kan je dagelijkse proteïne behoefte hoger liggen. Afhankelijk van de intensiteit van de sport. Ben je een krachtsporter, dan mag je tot wel 1,5 tot 1,8 gram proteïne per kilo lichaamsgewicht hebben.

Welke soorten proteïne zijn er allemaal?

Er zijn veel verschillende soorten proteïne, elk met zijn eigen unieke voordelen en ook eigenschappen uiteraard. Om je een idee te geven, hebben we naar de clear protein nog een aantal populaire varianten voor je op een rijtje gezet.

Whey protein

Wei-eiwit is een hoogwaardig eiwit dat afkomstig is van melk. Het is rijk aan vertakte-keten aminozuren (BCAA’s), die essentieel zijn voor spiergroei en herstel. Dit is overigens ook de meest voorkomende variant en in principe ook meest gebruikte variant onder veel sporters. Het is vaak een stuk voordeliger dan veel andere soorten eiwitten, maar absoluut niet minder goed.

Caseïne

Caseïne eiwit is ook afkomstig van melk, maar wordt een stuk minder snel opgenomen in het lichaam. Niet voor niets is het daarom ook aan te raden om deze voor het slapengaan te drinken. Door de langzame afgifte van eiwitten gedurende de nacht, zorg je voor een beter herstel van je spieren. Ze kunnen namelijk een aantal uren achter elkaar putten uit de eiwit voorraad, die je door middel van deze shake in het lichaam ‘giet’.

Afvallen met eiwitshakes

Eiwitshakes zijn populair onder mensen die willen afvallen. Ze zijn een goede manier om je dagelijkse inname van eiwitten te verhogen, wat kan helpen bij het verbranden van vet en het opbouwen van spieren. Eiwitshakes kunnen ook helpen je verzadigd te voelen, waardoor je minder snel trek hebt in ongezonde snacks. Als je denkt dat eiwitshakes iets voor jou zouden kunnen zijn, dan is het wel belangrijk dat je weet welke je moet hebben. Het is namelijk wel van belang dat je ook voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt. Het dus zomaar vervangen van een maaltijd voor een eiwitshake is dus niet aan te raden.

RELEVANTE ARTIKELEN

Meest populair

Komt incontinentie veel voor bij vrouwen?

Incontinentie, oftewel ongewild urineverlies, is een veelvoorkomend issue bij vrouwen en kan flink invloed hebben op hun levensgenot. Laten we eens kijken wat incontinentie...

Alles wat je moet weten over fillers

In de wereld van esthetische behandelingen zijn fillers de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun uiterlijk te verbeteren...

Mismatched sokken: dé sokkentrend van dit moment

Individualisme is de manier van leven van tegenwoordig. Originaliteit is daarvoor van groot belang. Dat kan je op allerlei manieren laten terugkomen. Bijvoorbeeld in...