Wat is een gezond vetpercentage voor vrouwen?

Iedereen wil natuurlijk een mooi lichaam hebben en er zo goed mogelijk uitzien. Het liefste ook nog eens door veel pizza te eten terwijl je lekker op de bank ligt, maar helaas is dit niet heel realistisch. Veel vrouwen vinden zichzelf te dik, terwijl dit vaak helemaal niet zo het geval is. Wat het belangrijkste is, is dat je gezond bent, met een gezond vetpercentage. De naam zegt het al, het vetpercentage is het percentage aan vet wat je in jouw lichaam hebt. Het zegt veel over je gezondheid, want teveel is niet goed, maar te weinig ook niet. Lees snel verder als jij wilt weten wat een gezond vetpercentage is.

Hou rekening met verschillende factoren

Het vetpercentage wat gezond is voor vrouwen, scheelt per persoon doordat iedereen een verschillend lichaam heeft. Hoeveel kilo je weegt, zegt niks over jouw vetpercentage. Dit hangt namelijk samen met veel verschillende factoren. Ten eerste scheelt het al heel veel hoe oud je bent. Per leeftijdsklasse is er namelijk een ander gezond vetpercentage. Bij een volwassen vrouw geldt het dat een gezond vetpercentage tussen de 25 en 30 procent van je lichaamsgewicht is. Wanneer je 65 kilo weegt, is 16 kilo dus een gezond vetpercentage. Wanneer een vrouw tussen de 17 en 29 jaar is, ligt het gezonde vetpercentage nog iets lager, namelijk tussen de 20 en 25 procent.

Hoe kun jij ervoor zorgen dat je het goede procent vetpercentage hebt? Het antwoord ligt misschien voor de hand, maar het is echt zo simpel. Gezond en gevarieerd eten en genoeg bewegen. Natuurlijk kun je weleens snacken of een wijntje drinken, maar wees bewust van alles wat je in je mond stopt. Geen zin om te sporten? Ga dan eens lekker wandelen in het bos. Zo krijg je toch beweging zonder dat je echt het gevoel hebt dat je aan het sporten bent.

Vet is belangrijk

Vergeet tijdens je doel om zoveel mogelijk af te vallen niet dat vet ook belangrijk voor je is. Het beschermt je namelijk tegen veel dingen en het houdt je warm wanneer het koud wordt. Ook beschermt het je organen en is het een reservevoorraadje energie wanneer je misschien even niet zoveel kunt eten of weinig energie hebt. Het is dus belangrijk dat je niet te weinig vet in je lichaam hebt.

RELEVANTE ARTIKELEN

Meest populair

Wat eten we vandaag? Maak een weekplanning!

Wie kent het niet: op een gegeven moment krijg je de klacht op je bord van je partner of kind(eren) dat je wel erg...

Top 10 shampoos tegen een droge hoofdhuid

Last van een droge hoofdhuid of roos? Deze shampoos zijn absoluut de moeite waard en hebben een verzorgende functie. Zo is een droge hoofdhuid...

Je kat verzorgen? Dit heb je allemaal nodig!

Komt er binnenkort een kitten bij jou in huis wonen? Of een al wat oudere kat? Dan wil je er natuurlijk alles aan doen...